Brageteatret

Drammen kulturskole

Galleri Athene

Kompus

Marcus Mars

Masala

Matendo Kreativ Ungdom

Muno musikkskole

Nedre Buskerud Teaterverksted

Ungdomshuset G60

Union Rock

Union Scene

Østafjelske Kompetansesenter for musikk

OM OMRÅDET

Ypsilon Bru

Big

OM OMRÅDET

Brodahls Gummivarefabrikk

Big

OM OMRÅDET

Historien om Grønland

Big

OM OMRÅDET

Ypsilon Bru

Ypsilon broen åpnet i 2008 og endelig ble det en rask forbindelse mellom Union Brygge, Drammens Teater og Bragernes. Broen har sitt landingspunkt på Bryggetorget - møteplassen på Union Brygge. Navnet Ypsilon har den fått grunnet sin spesielle form - fra lufta ser den ut som en Y. Ypsilon har vunnet flere priser og er tegnet av Arne Eggen. Den har en lengde på 137 meter og høyden er 47 meter. Imidlertid er den ikke passerbar for høye båter, kun 6 meter seilingshøyde.  

OM OMRÅDET

Brodahls Gummivarefabrikk

I 1915 grunnla den 26 år gamle diplomingeniør Anders Brodahl fra Øvre Eiker en fabrikk på Grønland 57, for fabrikasjon av tekniske gummivarer. Senere gikk produksjonen over til gummiballer, seildukssko og gummihæler. Produksjonen opphørte i 1989. Bygget ble kjøpt av Union Eiendomsutvikling i 1993/1994. Frem til i dag har det vært utleid, de siste årene til Glasshytta, Galleri Athene og andre kulturelle virksomheter. Bygget ble funnet vel verdt å ta vare på som en del av gamle Grønland. Union Eiendomsutvikling har derfor pusset opp for 30 mill - og i da...

OM OMRÅDET

Historien om Grønland

AS Forenede Papirfabrikker ble startet av disponent Haakon Kierulf og ingeniør Emil Ryberg på en 28000m2 stor tomt på Grønland i 1907. 2 papirmaskiner ble satt i drift. Imidlertid brant det meste ned i 1912. I 1913 (under gjenoppbyggingen) overtok Union samtlige aksjer i selskapet og de startet opp med en tredje papirmaskin som produserte "Greaseproof". I 1917 ble papirmaskinparken økt til 4 og produksjonen økte. Det var gode tider.  
neste Arrow Right