Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hellbillies // Union scene

18. november, 2023 @ 20:00

Hellbillies – suksessen som aldri stopper. Nå tar de turen til Drammen igjen!
Dørene åpner 20:00. Konsertstart 21:00. 18-årsgrense + vergeordning.
Hellbillies var en suksess helt fra starten av i 1990 med hitlåter, godt platesalg og mye folk på konsertene. Kunststykket deres er at de har klart å holde seg i det øverste sjiktet i norsk musikk gjennom alle disse årene. De har levert en lang rekke hitlåter, 17 plateutgivelser som alle har solgt til gull, og de har spilt flere tusen konserter over absolutt hele landet. Anerkjennelsen har kommet i så mange former. Alt fra «Hedersprisen Spellemann», «Årets Spellemann» og «Årets plate», priser fra Noregs Mållag, Norsk Artistforbund, Prøysen-prisen og Medaas-prisen, til strålende anmeldelser av både plater og konserter.
Hellbillies har blitt hedra og respektert for sin evne til å smelte sammen amerikansk og norsk musikktradisjon, men likevel med et særpreg, slik at det aldri er noen tvil om at det er Hellbillies du hører. Ikke minst har tekstene til en av grunnleggerne av bandet, Arne Moslåtten, hatt stor betydning. Med originalitet og høy litterær kvalitet, har de sammen med musikken til Aslag Haugen og Lars Haavard Haugen, blitt en viktig del av norsk kulturliv. Dette har gjort dem til et forbilde for svært mange band innen sin genre. De er derfor ikke bare tradisjonsbærere men også i høyeste grad stilskapere innen norsk musikkliv. Ekstra hyggelig er det derfor for bandet at en del unge artister har plukket opp sangene deres og hatt suksess med dét. Det er ingen liten anerkjennelse det heller.
Til tross for all denne suksessen gjennom alle disse årene fortsetter de å arbeide hardt hver eneste dag. Det indre drivet, behovet for å skape og å uttrykke seg er det viktigste motivet for å holde på. Hvem vet, kanskje det er nettopp dét som er hemmeligheten bak suksessen over så lang tid?
Aslag Haugen (vokal, gitarer)
Lars Haavard Haugen (gitarer, vokal)
Bjørn Gunnar Sando (trommer)
Lars Christian Narum (tangenter)
Egil Stemkens (bass)

Detaljer

Dato:
18. november, 2023
Tid
20:00
Hjemmeside:
https://www.drammenscener.no/union/program/23679-hellbillies/

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Arrangør

Union Scene
Telefon
32 21 31 00
Epost
post@drammenscener.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.