Gjengen på Litt Kaos Restaurant ønsker å inviterer deg og dine til Spansk Aften torsdag 03.04.2025 klokken 18:30.
Vi har vært så heldige å fått levert spansk skinke av ypperste kvalitet og ser frem til å dele denne matskatten med våre gjester.
Skinken serveres sammen med nøtter, marmelader og et variert utvalg av kalde og lune spanske retter. Vår egen sommelier og våre kompetente ansatte serverer en tilhørende vinpakke med 3 variasjoner, selvsagt også spanske viner, som står seg perfekt til dette gode måltidet.
Pris pr. pers. inkl. mat og drikke: 990,-
Booking på mail eller telefon:
Mail: Restaurant@littkaos.no
Tlf: 908 23 226
NB: Begrenset antall plasser!
Velkommen til oss.
Litt om leverandøren og produktet:
Jamón Ibérico regnes for å være kongen over alle verdens spekeskinker. Bellota er den høyeste klassifiseringen av denne skinketypen, og det stilles strenge kriterier for alle ledd i produksjonen.
Navnet kommer fra den sorte griserasen som benyttes (iberisk svin), noe som forklarer det gamle navnet. (Pata Negra -sort fot). Denne rasen med hengende ører har holdt til i Andalucia i sør og nordover gjennom Extremadura-området i mer enn tusen år og har evnen til å lagre mer fett i kjøttet slik at skinken tåler lang modning og smelter i munnen.
Vår produsent har drevet i flere generasjoner og er lokalisert nord i Spania, 900 m.o.h., ved foten av ‘Sierra de la Demanda’ hvor pilegrimsleden til Santiago de Compostela krysser området. De siste månedene før slakting lever grisene et fritt og godt liv blant småeik, korkeik og kastanjetrær, og de finner sin kost her som hovedsakelig består av eikenøtter. De blir slaktet når de innehar en vekt mellom 130 og 150 kilo. Nøyaktig salting og den viktige lufttørkingen i dette spesielle klimaet, samt en modning på 48 måneder, gjør denne Ibérico-skinken til en sikker vinner. Formen på denne skinken er betydelig slankere enn for Serranoskinke
Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon om arrangementene.