Skip to main content

Nå er det duket for en ny podcastfestival i Drammen med 16 live-podcastinnspillinger på tre scener over to dager! Det kan du få med deg 18. og 19. januar, når Drammen Podcastfestival arrangeres for andre gang. Drammensbiblioteket, Hos Solveig og Buskerud Kunstsenter inviterer til spennende samtaler om et bredt utvalg av temaer. Det er gratis inngang og servering på alle innspillingene, så her er det bare å bli med!

Bak podcastfestivalenfestivalen finner vi Øyvind Saleng og Martin Nordli fra Drammensbiblioteket, samt samfunnsdebattantene Anders Wengen og Herman Ekle Lund. Sistnevnte driver foretaket Drammen Podkast.

– Det var så morsomt å arrangere festival i august at vi klarte ikke å vente lenger enn til nå med å gjenta det, forteller arrangørkomiteen og utelukker ikke at festivalen kan dukke opp igjen til sommeren. Festivalen mottar ingen offentlig støtte og arrangeres helt og holdent for egen regning.
– Vi gjør dette kun fordi vi brenner for formidling av kunnskap og fordi det er gøy å lage festival, forteller de.

Nytt av året er at festivalen domineres av kjente, nasjonale podcaster. I august var det kun lokale podcaster fra Drammen som sto på programmet. I tillegg er Buskerud Kunstsenter med som festivalarena for første gang. Alle scenene er derfor innenfor et par minutters gangavstand, og programmet er lagt opp slik at publikum kan rekke å få med seg mange podcaster på rad i sin helhet.

Abels Tårn. Foto:NRK

Samfunn og politikk

Abels Tårn er kanskje årets største trekkplaster – radioprogrammet fra NRK P2 som etter sigende er et forum for geniale spørsmål, og ganske gode svar, hvor tre forskere møtes for å besvare lytterspørsmål om stort og smått.

For politisk interesserte vil stortingspresident Masud Gharahkhani være et høydepunkt å få med seg når han gjester Civitas Liberal Halvtime.

Masud Gharahkhani, Stortingspresident

Er du opptatt av lokalhistorie? Da kan du glede deg til at lokalhistoriker og legende Jo Sellæg debuterer sin splitter nye podcast Historiske Drammen som han lager sammen med lokalpolitiker og lærer Camilla Fjeld Gustavsen.

Lokalhistoriker Jo Sellæg kommer.

Samfunnsengasjerte kan glede seg til at venstresidens tankesmie Agenda kommer med sin podcast Noen har snakket sammenhvor gjester er NAV-sjef Hans Christian Holte og løvemamma, forfatter og journalist Helle Cecilie Palmer.

Politiske entusiaster vil sette pris på Minervas Tojes Time når forfatter og utenrikspolitisk forsker Asle Toje inviterer Agenda-sjef Trygve Svensson for å finne ut hvor alle sosialdemokratene har blitt av.

Asle Toje, Foto: Wikimedia

Drammens egen samfunnspodcast Bar Liberal er også med, og har invitert journalist Frank Rossavik og forfatter Ewa Sapiezynska for å drøfte diskriminering, rasisme, identitetspolitikk og arbeidsinnvandrere fra Øst-Europa.

Bar Liberal med Frank Rossavik og Ewa-Sapiezynska

 

Kunst, kultur og historie

Kulturinteresserte kan se fram til Kunstpodden som gjester Buskerud Kunstsenter og skal snakke om den nye utstillingen til Terje Abusdal. Kulturytring – den nasjonale kulturdebatt-festivalen i Drammen i regi av NOKU – kommer for å tjuvstarte sommerens arrangement. I tillegg byr Drammensbibliotekenes egen podcast på Litteratur til Lunsj.

Er du glad i sport og fritid så får du dosen din med fotballpodcasten Blåmandag i regi av Godsetunionen, og Drammensbibliotekenes podcast som skal snakke om dykking (!).

Taakeprat og Den Gang Da dykker inn i historien, Hold Pusten og Gåter fra fortiden byr på true crime og gåter, mens Ypsilonsamtaler i regi av Ivar Flaten har en spesialepisode i anledning Klimafestivalen, som pågår samtidig.

Ypsilonsamtalene ved Ivar Flaten

– Kom og lær noe helt nytt og la deg inspirere og underholde – her er det noe for bortimot en hver smak, lover arrangør-kvartetten og ønsker velkommen til to januardager med live-podcasting!

Program og spilletider

 

Foto artikkelbilde: Camilla Fjeld Gustavsen.