Skip to main content

Drammen podcastfestival finner sted 8. og 9. november med hele 14 live-podcastinnspillinger på tre scener over to dager! Konseptet er enkelt og greit, podcasterne kommer ut i verden og foretar innspillingene sine ute blant folk istedenfor i innspillingsstudio. Denne gangen er det Drammensbiblioteket, Hos Solveig og Drammen kulturhus som inviterer til spennende samtaler om et bredt utvalg av temaer, så det bør være noe for enhver smak. På programmet står friluftsliv, romfart, kriminalgåter, litteratur, økonomi, politikk – og mye mer! Det er gratis inngang på alle innspillingene bortsett fra Erotisk lesesirkel, så her er det bare å bli med!

Alle scenene er derfor innenfor et par minutters gangavstand, og programmet er lagt opp slik at publikum kan rekke å få med seg mange podcaster på rad i sin helhet. Podcastfestivalen starter på onsdag kl 17.00 på Drammensbiblioteket og deretter går det slag i slag på de ulike scenene. Sjekk Facebook for detaljer for hvert arrangement.

Onsdag 8. november

Sans og samling på Drammensbiblioteket

Sans og samling er en podcast fra Vestfoldmuseene. Dette er podcasten for deg som er interessert i museum og formidling av kunnskap.

Drammen lydbokklubb

Rett etter Sans og samling går Drammen lydbokklubb live med et dypdykk i Thomas Korsgaards roman «Hvis det skulle komme et menneske».

Uteliv med Thor Gotaas og Marius Nergård Pettersen

Podkasten Uteliv dekker temaet Friluftsliv i videste forstand og i denne episoden får du møte Thor Gotaas og Marius Nergård Pettersen, begge godt kjente for de friluftsinteresserte. Gotaas er en som alltid trekker mye folk i Drammen – dette gleder vi oss til!

Gåter fra fortiden kan du se og høre Hos Solveig

Nora og Caroline podder om gåter fra fortiden. Historiske begivenheter, myter og legender. Denne kvelden kan du oppleve dem live på Hos Solveig!

Trans Norge kjører podcast

Aleksander Sørlie og Christine Jentoft kommer til Drammensbiblioteket for å lage en podcast om transpersoner.  @pki.norge. står bak arrangementet.

Humorpodkasten «Erotisk lesesirkel» går live!

Solveig Kloppen og Gunhild Dahlberg elsker å lese og har startet en lesesirkel for å utforske det erotiske litteraturuniverset. Sammen med en gjest presenterer de en erotisk novelle som blir analysert, diskutert og vurdert med påfølgende slakt eller hylling. Møt opp på Drammen kulturhus for å få med deg denne humorpodkasten. 

Romkapsel med Eirik Newth

Er du nysgjerrig på universets gåter? Møt opp på live-innspilling av podcasten Romkapsel med Eirik Newth og Nils Johan Halvorsen som nerder og formidler om romfart og astronomi på Drammensbiblioteket.

 

Liberal halvtime kjører podcast

På podcasten Liberal halvtime vil Jørn Øyrehagen Sunde snakke om rettshistorie og kommunikasjon med bakgrunn i hans nye bok «Kongen, lova og landet kong Magnus Lagabøter».

Sannkrim-podcasten Hold pusten kommer

Er du opptatt av sannkrim? Da bør du ta turen til Hos Solveig når Heidi og Nora snakker om sannkrim. Hold pusten! er en dialogbasert podkast med saker fra virkeligheten.

Torsdag 9. november

Podcasten Ved fontenen

Pocasten Ved fontenen starter programmet torsdag kl 18.00 og finner sted i 2. etasje i Drammensbiblioteket.

Businessdamer går live på Drammen podcastfestival

Businessdamer er en usminket og uredigert podcast om livet som onlinegründer og businessdame. Gründerne Hilde Kloppbakken og Guri Five møtes ukentlig for å snakke om business, markedsføring og sosiale medier.

Gatas arkitekter med gjester!

Nico og Bård skal prøve seg på sin første live-innspilling for Gatas arkitekter. Og de har for anledningen fått med seg Siri Ulrikke Høye og Karianne Braathen som gjester. Temaene blir:
– Steder vi liker i Drammen
– By- og næringsutvikling
– Medvirkning

EKKO fra NRK kommer til Drammen podcastfestival!

 

NRK Ekko live på Drammen podcastfestival!Denne torsdagen skal vi utforske to ganske utenkelige og usannsynlige scenario i en slags kontrafaktisk tankelek. Hva om vi hadde sluttet å forelske oss? Eller om det ikke var lov å kjøpe nye klær? Bli med når NRK sitt populære samfunnsmagasin, Ekko, drar med seg gjestene ut av studio og inn på Drammensbiblioteket.

Pinne på nesa kommer!

Avslutningsnummeret blir podcasten Pinne på nesa live på Drammensbiblioteket!
Her får du bysladring om dansk-norske konger og deres svigersønner, om svindel, unnaluring og landsforræderi. Du får også høre om det første forsøket på selvstyre i Bragernes og Strømsø og om den gang Drammen (faktisk) var Norges hovedstad.
Med Kim Holtan, Eivind Rossen, Øystein Berg og Espen Jørgensen (gitar/sang).

Program og spilletider: