Vi nærmer oss julen med raske skritt og mange benytter anledningen til å samle venner, familie eller kollegaer over et godt måltid. På Union finner du hyggelige steder som byr på alt fra ekte, italiensk pizza, tradisjonell julemat og noe utenom det vanlige til gode samtaler over kaffe, vin og småretter. Enten du skal ut med venner, kollegaer eller familien, finner du garantert et sted som gir deg den gode stemningen. Det er fortsatt ledige bord igjen flere steder, men de fyller seg fort opp, så det kan lønne seg å være rask om du vil samle gjengen til et godt måltid før jul.

That’s Amor her kjent for sin ekte napolitanske pizza.
That’s Amore
That’s Amore ligger i Brodahl Gummivarefabrikk (Grønland 57), med Portalen som nærmeste nabo. Her står jakten på den perfekte pizzaen i sentrum, og pizzaiolene leker seg stadig med nye kombinasjoner og varianter av den klassiske napolitanske pizzaen.
Som eier og daglig leder Dario De Simone sier:
«Vi har respekt for enkle grunnprinsipper og er kompromissløse når det gjelder valg av råvarer. For oss handler det om mattradisjoner, kultur, kvalitet og en enorm kjærlighet for mat og drikke.»
Hos That’s Amore heves pizzadeigen i hele 72 timer for å oppnå den perfekte konsistensen før utbaking – myk, tynn og lett å forme.
På menyen finner du antipasti (forretter), klassiske pizza rosse med tomatsaus, pizza bianche med lys saus eller krem, fritert pizza og pizza crema med ulike kremer i stedet for tomatsaus. Du kan til og med få en helt unik pizza laget spesielt for deg!
Se menyen her: thatsamore.no/meny
I anledning julen frister pizzaiolene med en egen julepizza med porchetta (italiensk ribberull), ovnsbakt potet og pesto. Alle pizzaer kan lages med glutenfri deig, og det finnes både laktosefrie og vegetariske alternativer – bare gi beskjed.
Åpningstider:
Mandag – lørdag: 15.00-22.00
Søndag: 15.00-21.00
For julebordbestilling: 45 87 82 89
Booking av bord: https://book.easytable.com/book/?id=a6db8&land=no

Finn roen inne på Ypsilon mens elva renner forbi. Foto: Mary Lisette Anderson
Ypsilon Bar
På hjørnet av Grønland 50, helt ytterst ved elvebredden og Ypsilon bro, finner du Ypsilon Bar. Dette er mer enn bare en bar, her kan du sitte lunt og godt bak store vinduer, se frostrøyken danse over elva og nyte et bedre måltid, en kopp kaffe eller et glass med gode venner. Kanskje byens beste utsikt og en helt spesiell atmosfære vinterstid -perfekt for et intimt vennemåltid eller et lite lag.
På menyen står kalde og varme retter fra det europeiske kjøkkenet, og mest kjent er kanskje rekeslottet, et fantastisk rekesmørbrød med håndpillede reker på surdeigsbrød.
Til jul tilbyr Ypsilon en klassisk julemeny for lukkede selskaper med ribbe, medisterpølse, medisterkake og alt det gode tilbehøret som rødkål, julesjy og ovnsbakt mandelpotet. Pinnekjøtt kan bestilles som tilvalg.
Det er også fortsatt mulig å bestille hele Ypsilon til bedriftsjulebord for 30-50 personer, men vær rask, det er bare noen få datoer igjen!
Visste du at du kan leie hele Ypsilon til lukkede arrangementer hele året? De dekker alt fra kurs og konferanser til dåp og brullyp, og hjelper det med det meste. Her finner du link til booking: ypsilonbar.com/private-bookinger
Eller ring 988 47 170 for booking av lokalet.
Se mer på Facebook: facebook.com/ypsilonbarogmat
Eller på nettsiden:ypsilonbar.com
Åpningstider:
Mandag: stengt
Tirsdag – torsdag: 11.00-23.00 (kjøkken 11.00-19.00)
Fredag: 11.00-23.00 (kjøkken 11.00-19.00)
Lørdag: 12.00-23.00 (kjøkken 13.00-19.00)
Søndag: 14.00-20.00 (kjøkken 13.00-19.00)

På Litt Kaos kan du dele et smakelig måltid med gode venner.
Litt Kaos
Litt Kaos ligger mellom Beck’s og Ypsilon, med adresse Grønland 52. Her møter du en matglad gjeng som brenner for gode smaker og personlig service. Menyen er sesongbasert, laget for deling, og alltid med fokus på gode råvarer og spennende drikke.
På årets julemeny finner du en smakfull juleplanke med ost, skinke og tilbehør. Hovedmenyen byr på koreanske burnt ends (brasert svineribbe), juletorsk med Litt Kaos-garnityr, reinsdyrtartar og riskrem til dessert. Pinnekjøtt av villsaulam kan bestilles som tilvalg. Julemenyen må forhåndsbestilles – ta kontakt om du kjenner det frister!
De holder alltid av noen bord til drop-in, så sjansen er stor for å få plass selv uten reservasjon.
Bordbestilling: Send en epost til restaurant@littkaos.no , ring 908 23 226 eller bruk nettsiden littkaos.no/booking
Åpningstider:
Alle dager: 11.00-22.00

Becks frister med en internasjonal meny og god biff.
Beck’s Brasserie Drammen
Beck’s Brasserie ligger sentralt på Union Brygge (Grønland 54) og tilbyr en internasjonal meny med fransk inspirasjon, og passer perfekt for alle anledninger. I tillegg til hovedsalen har de en egen spiseavdeling på mezzaninen i 2. etasje med plass til rundt 60 personer. Totalkapasiteten er 140 personer, så her er det god plass til både julebord og større feiringer.
Til jul serverer Beck’s en fristende julebordsbuffé med alt det klassiske: sprø ribbe, smakfulle medisterkaker og -pølser, rødkål, surkål, nykokte poteter og brun saus. De tilbyr også pinnekjøtt med sjy og rotmos, samt en lekker forrett med lutefisk for de som ønsker det. Til dessert kan du velge mellom riskrem eller karamellpudding fra dessertbordet, med kaffe eller te inkludert.
Fra 2.12-19.12 tilbyr Beck´s en deilig julelunsj med et utvalg varme og kalde retter, samt et fritsende dessertbord. Sjekk ut julelunsjmenyen her.
Beck’s tilbyr også selskapsmenyer for deg som ønsker andre alternativer.
Se menyen: becksbrasserie.no/julemeny
Bordbestilling: becksbrasserie.no/drammen
Åpningstider:
Mandag–fredag: 15.00–23.00
Lørdag: 14.00–00.00
Søndag: stengt

Hos Solveig har et hjerte for hjemmelaget mat og er kjent for sin gode kaffe!
Hos Solveig
Hos Solveig er et velkjent møtepunkt midt på Union Brygge (Grønland 54). Her kan du stikke innom for en kopp kaffe og en blings, et glass vin eller en koselig middag. Solveig serverer kanskje byens beste kaffe, en liten fast meny og en tavlemeny som stadig skifter med dagens retter. All mat lages fra bunnen av, med gode råvarer og ekte matglede.
Hos Solveig skjer det stadig noe -små intimkonserter, boklanseringer, vinsmakinger, strikkekafé eller live-podkaster.
Gjennom førjulstiden får du garantert kjenne smaken av jul, for selv om Solveig ikke har en egen julemeny, blir det gjerne noen ribbesmørbrød eller annen julemat i forbindelse med cateringoppdrag. Eller bare fordi Solveig har lyst til å lage noe julete.
På den faste menyen finner du blant annet planke, pinsa og pasta, og bestiller du catering kan du få en egen julebuffet med både varme og kalde klassikere: ribbe, medisterkaker, pølser, pinnekjøtt, ribberull, gravet og røkt laks – og mye annet godt!
Se menyene: hossolveig.no/mat-og-drikke
Booking / catering:Send en epost til hei@hossolveig.no eller ring 916 46 315
Åpningstider:
Mandag – torsdag: 08.00-20.00
Fredag: 08.00-00.00
Lørdag: 11.00-23.00
Søndag: 11.00-20.00
Vi ønsker deg og dine en riktig god førjulstid!


