Skip to main content

Den 25.10 kl 18.00 åpner Anne Solbjør Kaslegard på Drammensbibilioteket dørene for årets frivilligbørs! Har du hørt om frivilligbørsen? Kanskje ikke. Da bør du lese videre og bli litt klokere!

Hva er frivilligbørs?

På frivilligbørs kan deltakerne utveksle tjenester uten at penger er involvert. Gode forbindelser, kloke hoder, husrom, festligheter, nyttige never, varme hjerter og ting og tang er de syv kategoriene du kan finne på frivilligbørsen. Man tilbyr noe, og får noe annet igjen. På denne måten kan folk fra ulike lag, organisasjoner og foreninger møte det lokale næringsliv og offentlige tjenester ansikt til ansikt og inngå samarbeidsavtaler. Det er også åpent for privatpersoner som kanskje vurderer å bli frivillige og ønsker å bli kjent med flere organisasjoner og deres arbeid. Samarbeidsavtalene er det bare fantasien som setter grenser for, men de skal altså ikke omfatte penger. Det kan være å bytte eller dele kompetanse, underholdning, praktisk hjelp eller lån av utstyr eller lokaler. Målet er at det skal inngås konkrete avtaler i løpet av en innholdsrik time!

Hensikten med arrangementet er å skape en møteplass der bedrifter og andre kan bli bedre kjent med hva som rører seg innen organisasjoner og foreningsliv i byen. Ved å knytte nye kontakter kan man både utvide nettverket og bli med på et vinn-vinn samarbeid mellom næringsliv, det offentlige og organisasjoner. På denne måten kan det lokale næringslivet bli en synlig støttespiller for gode lokalsamfunn og det er en konkret mulighet til å ta del i et bærekraftig samfunn.

Det er de fire frivillighetssentralene Danvik-Fjell frivilligsentral, Drammen frivilligsentral, Konnerud frivilligsentral og Mjøndalen frivilligsentral som står for arrangementet. I Drammen har frivilligbørs blitt arrangert siden 2017, kun med et opphold på grunn av pandemien. Nå er frivilligbørsen tilbake for fullt!

Fire blide ledere for frivilligsentralene gleder seg til årets frivilligbørs!

Kveldens program

Kvelden starter kl 18.00 med plakatverkstedet, mat og mingling.  For at de som deltar skal kunne finne hverandre og lage avtaler, må det nemlig først lages en plakat der man kortfattet beskriver hvem man er og hva man tilbyr eller ønsker seg. Du finner selvsagt alt du trenger til plakaten på frivilligbørsen, men ta gjerne med utskrift av logo til å lime på. Allerede nå kan man mingle rundt og kikke på hva de andre tilbyr eller ønsker seg.

Hilde Hummelvoll

Hilde Hummelvoll er årets konfransier.

Hilde Hummelvoll er årets konferansier og klokken 18.30 ønsker hun velkommen og forklarer hvordan frivilligbørsen fungerer. Når gongongen slår er børsen i gang og da er det opp til deltakerne å jakte rundt etter mulige samarbeidspartnere.

Avtalene må som seg hør og bør undertegnes av begge parter og registreres av notarene i et eget avtaleregister, og for inngåtte avtale får man et bevis til å henge på jakken. Deretter er det opp til partene å følge opp avtalen i tiden som kommer.

Når det har gått ca en time lyder gongongen igjen og da er børsen over for denne gang. Konferansier oppsummerer kvelden og avtalene som er inngått.

Det er fortsatt plass til flere på årets frivilligbørs og frivilligsentralene håper at så mange som mulig benytter muligheten, så om du er interessert er det bare å melde seg på!

 

For spørsmål, påmelding eller mer informasjon, ta kontakt med frivilligsentralene@drammen.kommune.no

Eller les mer på nettsiden til Drammen kommune: https://www.drammen.kommune.no/tjenester/frivillighet/frivilligbors/

Innbyggertorget i Mjøndalen byr fram sine tjenester!