Skip to main content

Kongen kommer nok ikke, men kanskje kommer ordføreren, og det blir garantert fest og moro for store og små søndag 4. desember! Da åpnes tredje etasje for «meråpent», det vil si at publikum kan bruke både første, andre og tredje etasje i tidsrommet 07.00-23.00, hver dag, hele året! Dette er en stor gavepakke til barnefamiliene, siden barneavdelingen ligger i tredje etasje. Vi har tatt en prat med avdelingsleder Anne Solbjør Kaslegard i sakens anledning.

Anne Solbjør Kaslegård ønsker nye og gamle brukere av meråpent på Drammensbiblioteket velkommen!

Program for 4.12:
Kl. 14.00: Askeladdens jul (familieforestilling, passer fra to år og oppover)
Kl. 14.45: Offisiell åpning av meråpent i 3. etasje
Servering av kaker og boller

– Hva er meråpent?
Meråpent betyr at publikum kan være på biblioteket også når ansatte ikke er der, kl. 07.00-23.00 hver dag, hele året. Man kan nesten bo der, men må sove hjemme.

– Hva trenger folk for å kunne bruke meråpent?
De må ha et lånekort, være over 15 år og ha underskrevet på en avtale med biblioteket. Barn kan være med foreldre med meråpent-tilgang.

– Hva finnes i 3. etasje?
Her finner du en ny og fin barneavdeling og store mengder skjønnlitteratur og faglitteratur for voksne. Her finnes også ungdomsbøker og dessuten Drammenssamlingen, en boksamling som inneholder både nytt og gammelt av lokalhistoriske utgivelser.

Det har vært meråpent i 1. og 2. etasje siden 2017, og det har fungert strålende! Folk tar godt vare på biblioteket og det virker som om de setter pris på ordningen. På sikt kommer det også en ny og fresh ungdomsavdeling i 3. etasje, men først skal biblioteket gjennomføre en brukermedvirkningsundersøkelse for å finne ut hva ungdommen selv ønsker seg av tilbud.

-Hva annet enn å låne bøker kan du gjøre på Drammensbiblioteket?
I tillegg til utlån av filmer, bøker, spill etc. har Drammensbiblioteket følgende regelmessige og faste arrangementer gjennom året:

Eventyrstund for barn onsdager og søndager
Språkkafé tirsdager
Datahjelp i regi av Seniornett hver onsdag
Seniornett temamøter én gang i måneden
Filosofisk kafé annenhver mandag
Litteratur til lunsj én gang i måneden
Få hjelp fra en slektsgransker fra foreningen Slekt & Data én mandag i måneden
Poesikvelder i regi av Drammen poesiklubb én onsdag i måneden
Podkastinnspillinger
Podkastfestival i januar
Litteraturfestival i mars
Forfattersamtaler, foredrag, boklanseringer og debatter

Biblioteket har ting på tapetet på kveldstid hver eneste uke, sjekk deres arrangementer på Facebook eller nettsiden. Biblioteket har også trykte programmer du kan ta med deg når du er innom.

Frivillige lag og foreninger eller andre aktører som har noe de vil arrangere, kan ta kontakt med Martin Nordli (martin.nordli@drammen.kommune.no)

Biblioteket har også et møterom til bruk for frivillige lag og foreninger. Dette kan reserveres på [AKTIV.KOMMUNE] – Aktiv kommune (aktiv-kommune.no)

Foto: Thomas Hegna / Møbelsnekkerne / Akari