Skip to main content

I etasjen over Drammen Kulturhus og That’s Amore ligger et kreativt kontorfellesskap utenom det vanlige. Kontorfellesskapet kaller seg Gummifabrikken siden bygget tidligere huset Brodahls Gummivarefabrik. Fra å være et produksjonslokale for gummiballer, leker og skosåler, er det nå andre former for lekenhet som preger aktiviteten på bygget.  La oss ta turen opp trappa og bli bedre kjent med de som sitter der.

I Gummifabrikken blir du møtt av mange hyggelige og kreative mennesker. Her finner du både arkitekter, interiørarkitekter, designere, fotografer, illustratører og til og med en komponist! Opprinnelig var kontorfellesskapet forbeholdt folk innen kreativ bransje, men nå er det større spredning på virksomhetene og alle bransjer er velkomne. Leietakerne har selv uformet sine arealer, ingen kontorer er like og innredningen endrer seg etterhvert som folk flytter ut og inn. Man kan ta med seg de møblene man ønsker selv, så lenge de ikke går fra gulv til tak.

Kontorfellesskapet har to møterom som kan slås sammen til et stort ved behov, det er kjøkkenplass med kjøleskap og oppvaskmaskin, og tilgang til dusj og garderobe for dem som sykler (eller padler) til jobb.

Merete Paulsen fra Grønne Drammen og Lise Lotte Schmitz fra Evas Grønne Hage, gir kontorplantene litt ekstra kjærlighet.

Hils på gummifolket

Et sosialt og inkluderende fellesskap

Gummivarefabrikken er kjent for å være både sosialt og inkluderende, her får du en mer eller mindre fast lunsj-gjeng, og ikke minst sommerfest og julebord med diverse musikalske og sosiale innslag. På sommeren tar gummifolket gjerne en runde med shufflefloor på taket.

Shufflefloor er et fast innslag på den årlige sommerfesten.

Gummihistorie i veggene

Brodahls Gummivarefabrik var den første fabrikken i Norge som fremstilte gummiballer til lek i alle størrelser. Det ble også produsert såleplater, gummisåler og reparasjonsmaterialer til gummifottøy, og tekniske gummivarer som tetningslister, teknisk gummi og svampegummi for både medisinsk og industrielt behov. I 1993 ble bygget kjøpt opp av Union Eiendomutvikling og i løpet av 2015 ble bygget fullstendig rehabilitert med tennisbane og flerbrukspark på taket, et flott atrium med utsikt ut mot Unionparken og den velkjente Gutten i dammen malt på veggen mot Trafoen.

Bygget skulle rives, ble pusset opp for 40 millioner

Ideen til det kreative kontorfellesskapet kommer fra Lisboa. Bygget stod egentlig klart til å rives, men Kari Ulleberg, Gunnar Grindaker og eiendomsutvikler Trond Åsheim ved Union Eiendom ville det annerledes. Sammen dro de på studietur til Lisboa hvor de besøkte LX Factory, et stort fabrikkområde som huser kreative virksomheter, brukskunst og bibliotek. Selv om forholdene på Union Brygge er annerledes, ble dette en inspirasjonskilde for hvordan man kunne gi nytt liv til gamle industribygninger.

Det er brukt hele 40 millioner på å forvandle det gamle fabrikklokalet til et moderne kontorbygg, en møysommelig prosess med tanke på moderne krav, forteller Trond Åsheim fra Union Eiendomsutvikling. Men den som nå ser for seg striglet interiør og slette vegger, må tro om igjen. Alt er nennsomt pusset opp med respekt for bygget og det røffe særpreget med slitte betongvegger er bevart.

Byens søteste stillerom?

Ikke mange kan skryte på seg en egen elbil som stillerom. Den ikoniske Smart-bilen ble heist inn i lokalet via balkongdøra, noe som gikk akkurat på millimeteren.

To store møterom til disposisjon

Leietagere kan fritt benytte møterommene som også kan slåes sammen til et større rom. Booking via gammeldags kalender på døra.

Ta et stykke kritt og merk opp plassen du har behov for!

Fleksibiliteten i kontorfellesskapet er stor, her kan virksomheter leie alt fra 4-40 m2 , alt etter behov. Inkludert i leia får du tilgang til to flotte møterom, kjøkken og lunsjområde og selvfølgelig det kreative fellesskapet. I dag er det ca 20 virksomheter som holder til her, og det er plass til flere. Er du interessert i å leie kontorplass i Gummifabrikken, ta kontakt med Frank Sveen, tlf 415 19 573 eller les mer på gummifabrikken.no

Frank Sveen, daglig leder av Gummifabrikken, ønsker nye leietagere velkommen!