Skip to main content

Vampyrjakt, en elektrisk tannlegestol, figurteater og kammermusikk er bare noe av det du kan oppleve under Kulturnatt på Union Brygge. Alle arrangementene er gratis!

Endringer kan forekomme – sjekk arrangørens nettsider for oppdatert informasjon.

 

Program for Union brygge fredag 24 mai

 

Kl 16:00 Galleri Athene: Barnas kulturnatt: Fortellingen om den røde kjolen
I historien om den røde kjolen, fløyten og pianoet oppdager Dora og Krisztina en magisk kjole i bestemorens loft.Når jentene spiller fløyte og piano sammen mens Dora har på seg kjolen, fylles rommet med fargerike lysstråler som danser i takt med musikken deres. De deler kjolens gave med verden og skaper en unik musikalsk reise som berører hjertene til alle som lytter.

 


16.30: Union Scene: Barnas kulturnatt, Union Scene for Barn
Lag egne handlenett og klistremerker, dra på vampyrjakt, test ulike uteleker, og kos deg ved tegnebordene! Velkommen til Kulturnatt!

«Den elektriske tannlegestolen» er en interaktiv konsertinstallasjon, sentrert rundt en modifisert 50-talls tannlegestol. Prosjektet hadde premiere under Ultimafestivalen i 2021. Test den elektriske tannlegestolen! Fra kl 16.30

Lag dine egne klistremerker!
Buskerud Kunstsenter holder verksted i å lage egne klistremerker. 
Drop in! Kl. 17:00 – 19:00.

Bli med på vampyrjakt under Kulturnatt!
Under Kulturnatt Drammen kan du og familien din være med på en spennende og morsom vampyrjakt hos Brageteatret.
Tidspunkt: Kl 17:00, 17:30, 18:00, 18:30.

 

kl 16:30 Drammensbiblioteket: Foredrag: Fortellinger fra regnskogen

Som 23-åring dro Anders Krogh til Javari-dalen i Amazonas, på grensen mellom Peru og Brasil, for å finne sitt paradis hos urbefolkningen som lever der. Den eventyrlige reisen skulle endre hans liv for alltid. Han oppdaget et helt ukjent urfolk, sprenge et narkokartell, og skjønte etterhvert at det var fra Norge han best kunne gjøre en forskjell.

 

16:30 Union scene: Barnas Kulturnatt: Den elektriske tannlegestolen
«Den elektriske tannlegestolen» er en interaktiv konsertinstallasjon, sentrert rundt en modifisert 50-talls tannlegestol. Prosjektet hadde premiere under Ultimafestivalen i 2021.
Tannlegestolen har transducere og høyttalere montert i sete og rygg. Opplevelsen er taktil, overraskende og umiddelbar, og utforsker musikkens fysiske egenskaper.

 

17.00-18:30: Siloen: Figurteater for barn
Figur i Fossekleiva inviterer til møter og smakebiter under Kulturnatt! Disse programpostene passer for barn!
Møt Kompani Kitagawa/Helle og Luamar Visual Theatre – se de fantastiske figurene og maskene fra forestillingen “Rommet til Sara”.

Kl 17.00: Drammen kulturhus: Gummikvartetten
Gummikvartetten synger sanger fra Bellmann til Beatles.

 

Kl 17:00 Drammensbiblioteket: Foredrag: Kvinnebevegelsen og Drammens utvikling
Dette er historien om en brytningstid og kvinnebevegelsens kamp for kvinnehelse og for å gjøre legehjelp tilgjengelig for alle sosiale sjikt i samfunnet.

 

17.15: Ælvebadstua: En reise i Drammenselvas historie med Petter Øijord
Få kan mer om Drammenselvas historie enn Petter Øijord, han har vært sentral i Drammen sportsfiskere, rensinga av Drammenselva og Miljøheimevernet, m.m.
Ta med badetøy, håndkle å sitte på og vann til å drikke. Alle må booke seg inn på forhånd, se elvebadstua.no

 


17:30 Drammen kulturskole: Barnas kulturnatt: Kulturskolens klassiske scene
Drammen kulturskole gjentar fjorårets suksess med å arrangere klassisk scene på Galleri Athéne. Elever og lærere presenterer et spennende og variert repertoar innen den klassiske sjanger, fra solospill til kammermusikk.

 

18:00 Bryggetorget: Afrikansk marked og kultur

Blir med på en strålende feiring av kultur og mangfold kl 18:00 på Grønland torg rett utenfor Drammensbiblioteket.
Det blir afrikansk dans, deilig mat, moteshow og mye mer.

 

Kl 18:00 Drammensbiblioteket: Bokbad med Nicolai Houm

Velkommen til samtale med Drammensforfatter Nicolai Houm! I mai kommer hans nye roman – «Hver torsdag klokken nitten»
I samtale med Pernille Høegh.

 

18:00 G60: Megabandet

Tradisjonen tro spiller Megabandet på scenen til G60 (inngang fra Fabrikkgata).

 

Kl 18:00 Drammen kulturhus: Konsert med Znarg!
Znarg spiller sin konsert nr. 2 noensinne på Drammen kulturhus 24. mai kl. 18! De stiller med nypussede tentakler, åpen aura, antenner innover såvel som utover, helsetrøye, hullvann, sbruffoncella og flærr. Znarg! består av Znarg Warg og Rudo Pop.

 

18:30 – 19:45 Ælvebadstua: Aufguss-rituale i Ælvebadstua
Nysgjerrig på aufguss eller er du allerede hekta? Kom og nyt en magisk kveld med eteriske oljer og chill musikk. Vi kan love en opplevelse som varmer, gir indre ro og energi.
Ta med badetøy, håndkle å sitte på og vann til å drikke. Alle må booke seg inn på forhånd, se elvebadstua.no

 

18.30: Siloen: Figurteater for barn
Figur i Fossekleiva inviterer til møter og smakebiter under Kulturnatt! Disse programpostene passer for barn!
Miniforestilling for barn med Cecilie Schilling og figurene Bing & Boss.

 

18.30: Drammen kulturhus: Drammen filmklubb viser utvalgte kortfilmer
Drammen filmklubb viser utvalgte kortfilmer mellom kl 18.30-20.30 på Laboratoriet på kulturhuset. Velkommen!

 


19:00 – 21:00 Siloen: Figurteater for voksne / møter og smakebiter
Figur i Fossekleiva byr på møter og smakebiter av sitt fantastiske program på Kulturnatt. Disse arrangementene passer for de voksne (de har egne arrangement for barn tidligere på kvelden) Arrangementet foregår i Siloen utenfor Drammensbiblioteket.

 

Kl 19.00 Drammen kulturhus: Svelvik mannskor
Svelvik Mannskor underholder gamle og unge med mannskorsang fra sitt repertoar på Drammen kulturhus under Kulturnatt.

 


Kl 19:00 G60: Kafékonsert på G60
Unge, lokale band og musikere spiller minikonsert!

 


kl 19:00 Union Scene: Leikaringen
Leikarringen Noreg danser turdansar, runddansar, songdansar. Laget har alltid songer og dansar frå lokalmiljøet på repertoaret. På Kulturnatt Drammen skal de danse for oss i bakgården på Union scene. Ved dårlig vær flyttes det inn på Himmelrommet.

 

19:45 Union scene: Barnas Kulturnatt: Den elektriske tannlegestolen
«Den elektriske tannlegestolen» er en interaktiv konsertinstallasjon, sentrert rundt en modifisert 50-talls tannlegestol. Prosjektet hadde premiere under Ultimafestivalen i 2021.
Tannlegestolen har transducere og høyttalere montert i sete og rygg. Opplevelsen er taktil, overraskende og umiddelbar, og utforsker musikkens fysiske egenskaper.

 

Kl 20:00 Galleri Athene: Kunstnermøte med Anette Borge
Hjertelig velkommen inn i Anette Borge sitt kunstneriske univers med kunstneren selv som guide. Servering av kake & brus.

 

Kl 20:00-22:00 Marcus Mars: Åpen smie hos kunstsmed Marcus Mars
Marcus smir live fra 20:00 til 22.00. Kom og se skulpturene på nært hold og føl varmen fra ilden. Ny vindusutstilling vil være på plass og Marcus forteller gjerne mer om tankerne rundt skulpturene og den store skulpturparken som bygges på Gulskogen i Drammen. Smien finner du i Brodahl Gummivarefabrikk, på Grønland 57.

 

Kl 20:00 Comfort hotell Union Brygge: OSLO KAMMERORKESTER med Roberto Palermo
Opplev rå og lidenskapelig italiensk musikk! Leder og solist Roberto Palermo er en anerkjent trekkspillmusiker fra Italia. Konsertmester er Bjarne Magnus Jensen, en av Norges ledende fiolinister. Tema for konserten er «MediterrAnima» – et ordspill som antyder forbindelsen mellom Middelhavets varme og sjelslivet.

 


Kl 20:00 Drammen kulturhus: Svingende perler med Drammen Glassverk Musikkorps og Christin Bastiansen
Drammen Glassverk Musikkorps spiller et knippe med kjente og kjære storbandlåter. Sammen med vokalist Christin Bastiansen og dirigent Henriette Wie Flaig, håper vi på en svingende og underholdende konsert på Drammen kulturhus under Kulturnatt. Her blir det vanskelig å sitte stille i stolen!

 


Kl 20:45 Drammen kulturhus: Øren Cocktailkor
Velkommen til minikonsert med Øren Cocktailkor på Kulturhuset under Kulturnatt 24. mai!

 

Kl 20:45 Drammen kulturhus: Stand Up Drammen Ladies night
Stand up Drammen gleder seg til Kulturnatta, denne gangen med et svært spenstig program! Aldri før har så mange morsomme damer stått frem i Kulturhuset. Lineup: Lady Marlén, Martine Ryen Jomark, Annalisa Barone, Karoline Onsrud, Ann-Mari Johansen. Eneste hane i kurven er konferansier Arne «Fønny» Fønnebø.

 

Kl 21:00 Union Scene: konsert med Kingseeker

Kingseeker er et metall-/hardcoreband fra Norge kjent for sin aggressive og energiske lyd. Med påvirkning fra både moderne metall og hardcore har de høstet anerkjennelse for sin fengslende musikk og dynamiske liveopptredener. Med flere singler og album under beltet fortsetter Kingseeker å utfordre grensene for tung musikk.

 

Kl 21:00 Galeri Athene: Kunstnermøte Tom Erik Andersen
Hjertelig velkommen til en helt spesiell begivenhet: Tom Erik Andersen har laget sin første skulptur ! Temaet til skulpturen er Tom Erik aller mest berømte motiv «I am important, I make a difference». Servering av kake og champagne. Kunstneren er selvfølgelig tilstede.

 

Kl 21:30 Drammen kulturhus: En natt i operaen med Musikkens Venner
Musikkens venner henter fram perler fra operahistorien på Kulturnatt. Årets utøvere er Marit Sehl og Øystein Skre, akkompagnert av Musikkens venners styreleder Monica Tomescu-Rohde.

 

Kl 21:30 Comfort Hotel Union Brygge: Jørn Øien «Cosmopolitan»
Jørn Øien har i 30 år markert seg som en improvisatør og tonekunstner helt i toppsjiktet av det norske jazz- og musikkmiljøet. I 2023 slapp han albumet «Cosmopolitian». Musikken er en energisk og mektig miks av world music og elektronisk jazz der låtene tar deg med på en reise inspirert av musikkulturer fra Asia og det afrikanske kontinentet, kombinert med elementer fra samisk ur-tradisjon og nordisk ambient.

 

Kl 22:00 Hos Solveig: Daniel Jahnsen
Daniel Jahnsen tar med seg gitaren og munnspillet sitt til scenen Hos Solveig. Daniel spiller melankolsk country/americana, og henter inspirasjon fra bla. Bob Dylan, Tyler Childers og Jason Isbell. Daniel er kjent for mange fra diverse drammensband, men begynte å skrive egne låter for noen år siden, og har imponert stort med fantastiske opptredener de siste årene.

 

Kl 22:15 Union Scene: THEFALLS // Union Scene
Drammensbandet THEFALLS har en eksperimentell og utforskende tilnærming til metal. Som et av relativt få band innenfor landegrensene har de funnet seg godt tilrette i rommet mellom hardcore, post- metal og sludge. Tankene glir raskt til storheter som Converge, Ion Dissonance og Between The Buried And Me. THEFALLS står likevel støtt i sitt eget. Med sterk visjon og introspektiv lyrikk trakterer bandet den tynne linjen mellom kaos og kontroll på attraktiv og særs alarmerende vis. En symbiose som kommer ekstra godt fram i bandets intense konserter.

 

Med forbehold om trykkfeil og endringer i programmet.