Skip to main content

Navnet Lederhavna har dukket opp på dørene til det gamle selskapslokalet til Ypsilon Bar og det har skjedd mye på innsiden de siste ukene. Nå har det vært åpning og vi tok en tur innom for å bli bedre kjent med primus motor bak Lederhavna, Inger-Lise Gårdsrud. Bak dørene kom vi rett inn i en live podkastinnspilling med Inger-Lise og Gøril Bergh ved Drammen Helsepark, et spennende prosjekt som er i ferd med å ta form på den nye sykehustomta. Ingen tvil om at her det noe nytt på gang. 

Velkommen inn! På hjørnet ved Ypsilon bar finner du Lederhavna.

Hva er Lederhavna?

Etter podkastinnspillingen forteller Inger-Lise litt mer om det nye konseptet Lederhavna. Dette skal være et fysisk knutepunkt for ledere hvor hun har frokostmøter, inspirasjonsforedrag og ulike arrangementer tilpasset ledere med personalansvar. På sikt ønsker hun å få inn flere samarbeidspartnere for å kunne tilby et bredere tilbud til ledere i Drammensområdet. Nøklene fikk hun for 14 dager siden og det har vært hektiske dager med oppussing og innredning. Nå er alt på plass for full drift i lokalene og Inger-Lise håper på mye aktivitet framover for ledere, gründere og engasjerte initiativtakere i Drammen og omegn.

Vi lurer litt på hvorfor hun endte opp akkurat her, på Union Brygge, og får vite at beliggenheten er optimal på flere måter. Med tanke på at firmaet hennes heter inWaves og podkasten hun lager heter Bølger i Drammen, sa det seg selv at hun ikke kunne si nei til et lokale med elva som nærmeste nabo. Da kom navnet på konseptet av seg selv og Lederhavna var et faktum. I tillegg er plasseringen perfekt med flere større utleielokaler tilgjengelig rett i nærheten om behovet for større lokaler melder seg.

 

En dame med mange jern i ilden

Inger-Lise er helt tydelig en engasjert dame! Hun driver inWaves, et eget konsulentfirma for ledere, i tillegg til å drifte Lederhavna og produsere podkaster. Hun er også initiativtaker og medarrangør av AfterWorkDrammen på Barkaden. Her er det åpent for alle å dukke opp for en uformell prat etter jobb.

Inger-Lise Gårdsrud brenner for lederutvikling.

Inger-Lise har 20 års erfaring med lederskap fra ulike næringer og har en bachelor i management fra BI og bakgrunn fra gestaltterapi. Nå bruker hun av egen kunnskap og erfaring for å hjelpe ledere med å skape givende arbeidsplasser og gode resultater gjennom inWaves og Lederhavna.

– Få med folka!

Mens Lederhavna er tenkt som et fysisk knutepunkt for ledere, er inWaves selve konsulentselskapet til Inger-Lise. inWaves bistår ledere i å få med seg folka og rigge skuta for både rom sjø og høye bølger. Å være leder handler om å se sin rolle som navet i bedriften og selv om utfordringene kan være ulike, er selve ledelsesfaget er ganske likt uavhengig av bransje. Inger-Lise er det hun selv beskriver som en skikkelig ledernerd og hun ønsker å bidra til næringsutviklingen i Drammensområdet. På sikt ser Inger-Lise for seg en mulighet for medlemskap for ledere, slik at de får tilgang til nettverket og arrangementene som Lederhavna tilbyr.

For tiden driver Inger-Lise også en pilotgruppe for ledere. Dette er en refleksjonssgruppe med ledere fra ulike bransjer. De møtes ca en gang per måned og har samtaler rundt ulike problemstillinger.

Inger-Lise Gårdsrud i samtale med med Gøril Bergh fra Drammen Helsepark.

Podkasten Bølger i Drammen

Podkasten er et resultat av at Inger-Lise selv lette etter en kanal der hun kunne finne andre engasjerte folk fra Drammensområdet og gjerne høre dem snakke fritt om sine prosjekter. Hun har ingen erfaring med podkastproduksjon fra før, så hun fikk litt hjelp med å komme i gang. Nå styrer hun selv alt det tekniske, er opptatt av å ha lave skuldre og inviterer folk hun blir inspirert eller engasjert av.  Det ligger over 30 episoder ute og det slippes en ny episode hver 14 dag, så enten du er interessert i hva som rører seg i Drammensområdet eller generelt lar deg inspirere av engasjerte mennesker, er dette podkasten for deg! Podkasten finner du blant annet på Spotify ved å søke etter Bølger i Drammen.

Er du leder og ble litt nysgjerrig på om Lederhavna og inWaves er noe for deg? Første arrangement er rett rundt hjørnet og det er fortsatt et par ledige plasser. Se link til arrangementet her.

Du kan lese mer om Lederhavna og inWaves på nettsiden inwaves.no

Vi ønsker Inger-Lise velkommen til Union Brygge og lykke til med dette spennende prosjektet!