Skip to main content

Lurer du på hvor du skal ta julebordet? Ta turen til Union Brygge, da vel!

Vi nærmer oss med stormskritt jul og mange benytter anledningen til å samle venner, familie eller kollegaer over et godt måltid. På Union Brygge ligger det flere spisesteder som er verdt et besøk og her kommer en liten presentasjon av spisestedene i området. Du vil finne både tradisjonell julemat, spennende varianter av velkjente retter og noe utenom det vanlige. Det er fortsatt ledige bord igjen flere steder, men de fyller seg raskt opp, så nøl ikke med å ta kontakt om du ønsker å samle gjengen over et godt måltid!

Dario de Simone frister med en spesiallaget julepizza!

That’s Amore

That’s Amore ligger i Brodahl Gummivarefabrikk (Grønland 57) med Portalen som nærmeste nabo. Her står jakten på den perfekte pizzaen i sentrum og pizzaiolene leker seg stadig vekk med nye kombinasjoner og varianter av den klassiske pizzaen fra Napoli. For som eier og daglig leder Dario de Simone sier:

«Vi har respekt for enkle grunnprinsipper og er kompromissløse når det gjelder valg av råvarer. For oss handler det om mattradisjoner, kultur, kvalitet og en enorm kjærlighet for mat og drikke.»

Hos That’s Amore blir pizzadeigen hevet i hele 72 timer for å bli perfekt og klar for utbaking, da er den myk, tynn og lett og forme. På menyen finner du antipasti (forretter), klassiske pizza rosse med tomatsaus, pizza bianche med lys saus/krem, fritert pizza og pizza crema, som har ulike kremer istedenfor tomatsaus. I tillegg kan du både få kunstnerisk pizza og en helt unik pizza laget bare for deg!

Link til meny:

https://www.thatsamore.no/meny

I forbindelse med julen har pizzaiolene laget en helt egen julepizza med porchetta (Italiensk ribberull), ovnsbakt potet og pesto. Alle pizzaene kan lages med glutenfri deig og det finnes både laktosefrie og vegetariske alternativer, det er bare å gi beskjed.

Åpningstider:
Mandag – fredag: 15.00-22.00
Lørdag: 15.00 – 23.00
Søndag 15.00 – 21.00

That’s Amore tar gjerne imot bestilling til julebord for små og større selskaper, ta gjerne kontakt på 45 87 82 89.

Ypsilon har fantastisk beliggenhet rett ved elva.

Ypsilon Bar

På Grønland 50 finner du Ypsilon Bar, nærmere bestemt ytterst ved elvebredden ved Ypsilon bro. Ypsilon er mer enn bare en bar, her kan du sitte lunt og godt bak store vinduer og se frostrøyken på Drammenselva seile forbi mens du nyter et bedre måltid. Kanskje byens beste utsikt og en helt spesiell atmosfære vinterstid. Perfekt beliggenhet for den intime vennemiddagen eller et lite vennelag! Det er også fortsatt mulighet for å bestille hele Ypsilon til et bedriftsjulebord for 30-50 deltakere.

På menyen står kalde og varme retter fra det europeiske kjøkken, og mest kjent er kanskje Y-burgeren. De kjører julemeny fra 23.11 med klassisk juletallerken med ribbe, medisterpølse og medisterkake fra Metervare. Og selvfølgelig det viktige tilbehøret som rødkål, julesjy og dampet mandelpotet.

I tillegg til god mat kan Ypsilon friste med live musikk med Yngve Fritjof Kristiansen 30.11, julekonsert med Damenes 7.12 og førjulshygge med Stallgutta 14.12.

Sjekk Facebook for flere detaljer:https://www.facebook.com/ypsilonbarogmat

Åpningstider:
Mandag: Stengt
Tirsdag – torsdag: 11.00 – 23.00 (Kjøkken fra 11.00-19.00)
Fredag: 11.00 – 01.00 (Kjøkken fra 11.00-19.00)
Lørdag: 13.00 – 01.00 (Kjøkken fra 13.00-19.00)
Søndag: 13.00 – 20.00 (Kjøkken fra 13.00-19.00)

Link til nettside og booking finner du her: https://www.ypsilonbar.no

Velkommen til byens joviale bistro!

Pampa Bistro

Ved siden av Ypsilon Bar ligger Pampa Bistro. Dette er nykommeren på Union Brygge og åpnet i høst. Her finner du et moderne kjøkken som stiller høye krav til skikkelige råvarer og en meny med hovedvekt på argentinske retter samt et rikholdig drikkekart.

For sesongen har Pampa lansert sin julemeny og der kan du velge mellom rakfisk, reinsdyrtartar og betevariasjon til forrett, klassisk juletallerken, pannestekt torsk eller indrefilet av hjort til hovedrett, samt riskrem, brunostmousse eller norske oster til dessert.

En fornøyd gjest sier om julemenyen:

«For en kokk – nytelse fra forrett til dessert. Vi spiste oss gjennom tartar av rein, hjort, torsk og brunost mousse. Tilbehøret til hver rett overdøvet ikke smaken av de gode råvarene, men komplimenterte disse. At det var god anbefaling av vin og ypperlig service var med på å styrke opplevelsen. Vi anbefaler dette stedet varmt og tar toget fra Sandvika igjen – det var det verdt.»

Link til booking finner du her: https://www.pampa.no/reservasjon-booking

Pampa har begrensede bordkombinasjoner tilgjengelige for online-booking for grupper over 8 personer, men fortvil ikke, send en epost til hei@pampa.no, så hjelper de deg gjerne med å finne en passende løsning!

Åpningstider:
Mandag: Stengt
Tirsdag – lørdag: 16.00 – 22.00
Søndag: Stengt

Becks brasseri

Beck´s Brasserie kan friste med egen julebrodsbuffé!

Beck’s Brasserie Drammen

Beck’s Brasserie ligger sentralt plassert på Union Brygge med adresse Grønland 54. På Beck’s finner du en internasjonal meny med en fransk touch som passer til alle anledninger. De kan også skilte med en separat spiseavdeling på mezzaninen i 2. etasje og der er kapasiteten ca 60 personer, det bør jo holde for de fleste. Og skulle det være behov for flere plasser, er totalkapasiteten på Beck’s 140 personer. Da har man hele restauranten for seg selv.

Beck’s har i anledning julen satt sammen en deilig julebordsbuffé med alt det klassiske som hører julen til. Deilig ribbe med sprø svor, smakfulle medisterkaker og medisterpølser, rødkål, surkål, nykokte poteter og brun saus. Og om ikke ribbe er din favoritt kan de friste med saftig pinnekjøtt servert med sjy og rotmos. Hvis noen er lutefisk-entusiaster, har de en lekker forrett med lutefisk, det er bare å gi beskjed om hvor mange som ønsker å starte med den. Til dessert velger du selv mellom de klassiske alternativene riskrem eller karamellpudding fra dessertbordet og forsyner deg fritt med kaffe eller te.

Prisen for julebordet i år er 650,- per person. Beck´s tilbyr en fristende selskapsmeny for de som ønsker å utforske andre alternativer.

Link til meny:

https://becksbrasserie.no/wp-content/uploads/2023/11/18491-Julemeny-4s-Drammen-2023-v5.pdf

Link til bordbestilling: https://becksbrasserie.no/drammen/

Åpningstider:
Mandag – torsdag: 15.00 – 23.00
Fredag: 15.00 – 00.00
Lørdag: 14.00 – 00.00
Søndag: Stengt

I tillegg kan Beck’s tilby bordsetning i helgene fra 10. november til 22. desember.
Første bordsetning: 18.00 – 20.30
Andre bordsetning: 21.00 – 01.00

Merk egne tider for mezzaninen:
Første bordsetning: 17.00 – 19.30
Andre bordsetning: 20.00 – 01.00

Stinn brakke Hos Solveig!

Hos Solveig

Hos Solveig er et velkjent møtepunkt midt på Union Brygge, nærmere bestemt Grønland 54. Her kan du stikke innom for en kopp god kaffe og en blings, et glass vin eller middag på kveldstid. Solveig serverer muligens byens beste kaffe, en liten fast meny og har en egen tavlemeny med dagens retter. All maten er hjemmelaget med gode råvarer og matglede.

I tillegg til god kaffe og en matbit, hender det støtt at det skjer noe Hos Solveig, alt fra små intim-konserter til boklansering, smakinger, strikkekafé eller live-innspilling av podcast. I perioden fram til jul er det Drikk og Strikk 30. november og 14. desember samt Gjestebud med Haandbryggeriet 9. desember. Gjestebud er et litt annerledes julebord hvor Solveig og Rune fra Haandbryggeriet inviterer til et lystig lag med aner fra norrøn tid. Denne lørdagskvelden har Solveig komponert en 6-retters meny med tradisjonell julemat. Noen med en liten tvist, og Rune har nøye utvalgt drikke fra Haandbyggeriet som passer til hver rett.

NB! Begrenset antall plasser.

Booking: hei@hossolveig.no – Tlf: 916 46 315

Åpningstider:
Mandag – torsdag: 08.00 – 20.00
Fredag: 08.00 – 23.00
Lørdag: 11.00 – 23.00
Søndag: 11.00 – 20.00