Da Comfort Hotel Union Brygge fikk ny hotelldirektør i fjor høst, var det en kortreist affære. Morten Olesen jobbet nemlig som avdelingsleder for kurs, konferanser og bevertning hos Drammen Scener og hadde kontoret sitt bare 50 meter unna der vi nå sitter på hotellet. Strengt tatt har Morten et eget kontor, men han liker best å sitte i det lille huset av stål i lobbyen. Der er han tett på alt som skjer og er tilgjengelig for både gjester og ansatte om det skulle være noe.

Lobbyen rommer intet mindre enn to små hus i stål!
Fra Nørrebro til Union Brygge
Morten har en nokså umiskjennelig dansk aksent og kommer fra Vildbjerg i Midt/Vestjylland i Danmark. Han har opprinnelig en utdanning innen sport- og sponsorvirksomhet og bakgrunnen for at han havnet i Drammen, er en kombinasjon av eventyrlyst og tilfeldigheter. Da han var 25 år søkte han på en rekke ulike jobber over hele Europa, og da han fikk napp på jobb som aktivitetsleder hos Norefjell Ski & Spa, sa han opp både jobber og leilighet i Nørrebro og satte seg på første fly til Norge – uten noen gang å ha vært i landet før! Han landet på Gardermoen en ellers grå og overskyet dag, men da han kjørte over Holmenbrua i Drammen skinte sola og Morten fikk øyeblikkelig sansen for byen langs elva.
En morsom detalj er for øvrig at Morten en stund trodde at i Norge var alle fjell skiltet etter å ha kjørt forbi avkjøringen til Fjell.
På Norefjell jobbet han først to år som aktivitetsleder før han ble salgssjef for konferanser og grupper. Med sin bakgrunn fra teamwork i sportsverdenen, er det ikke til å undres over at han raskt trivdes innen hotelldrift. Morten elsker hvordan hoteller fungerer som små samfunn der gjester og ansatte med ulik opprinnelse og bakgrunn «lever sammen» i en kortere periode.
Hotelldrift er et av få steder hvor det fortsatt er mulig å stige i gradene uten å ha den rette utdanningen, rett og slett fordi de ansatte må ha den rette innstillingen og personlige egenskaper som egner seg i møte med mange ulike mennesker.
En ekte drammenspatriot
Morten vil ha flest mulig drammensere i resepsjonen og ønsker at gjestene skal møte ansatte som virkelig kjenner byen og er stolte ambassadører. Som han sier, hotellet er en del av Drammen og Drammen skal være en del av hotellet. De ansatte skal kunne komme med sine erfaringer enten det gjelder spisesteder eller hva man kan se og gjøre som besøkende, sommer som vinter.

Sentralt plassert i lobbyen ligger barception; en blanding av bar og resepsjon.
Morten selv har bodd i Drammen i åtte år, han flyttet hit med sin daværende kjæreste som tilfeldigvis var drammenser og på kort tid ble han en svoren Drammensentusiast. Nå bor han på Pettersløkka på Strømsø og trives veldig godt med kort avstand til jobben, og alt annet byen har å by på.
Fra søvnig lobby til jovial møteplass
Du visste kanskje ikke at lobbyen er åpen for alle? Hvem som helst kan ta turen inn, ta en kopp kaffe eller en øl og slå seg ned for en prat. Lobbyen er luftig og morsomt innredet med mange ulike sitteplasser slik at det er mulig å finne seg en krok for seg selv, enten du er alene med en bok, vil skravle med venner eller ha et uformelt jobbintervju.

Hva skal man med eget kontor når man kan sitte i lobbyen?
Mortens favoritt, det lille huset i stål, er perfekt om du mangler et lite møterom og trenger plass til laptop og papirer, mens småbord og sofaer egner seg til en mer avslappet samtale. Rett ved inngangen finner du enda et lite hus med fire husker og et neonskilt med Welcome to Drammen! Det er ingen tvil om at Morten ønsker at hotellet skal være et mer lekent sted!
Drømmen på sikt er å skape mer liv og røre i lobbyen, og aller helst noe som er gøy og for alle, ikke bare overnattende gjester, uten å konkurrere med de andre kulturaktørene på Union Brygge. Morten ser nemlig på Union Brygge som en liten hub der driverne på området kan løfte og støtte hverandres drift gjennom samarbeid. Ettersom hotellet er halvpensjon, sender han gjerne sultne gjester til nabolagets spisesteder, eller tipser dem om kulturrangement på Union Scene eller Drammen Kulturhus.
Er du tidlig på’n og sulten, er det derimot muligheter for frokost på hotellet. Morten frister med en deilig frokostbuffét med mange økologiske og sunne alternativer og du kan nyte frokosten selv om du ikke bor på hotellet. For 175,- kan du spise så mye du vil fra 06.30-9.30 på hverdager og 7.00-10.30 i helgene, så her får du valuta for pengene!
Har du en idé til et arrangement, men mangler en scene? Ta kontakt med Morten, så finner han mest sannsynlig en løsning.
Stikk innom, eller send en e-post til morten.olesen@sstrawberry.no.
Sees vi i lobbyen?