Skip to main content

Badstue med tilhørende forfriskende bad i elva har blitt populært i Drammen, og Ælvebadstua er så flittig i bruk blant byens befolkning at den ofte er fullbooket. Derfor vil tilbudet utenfor PIR7 nå utvides med en arkitekttegnet badstue som vil øke kapasiteten for badstufolket betraktelig.

Den blir bygd i massivtre og har plass til mange badeglade gjester, hele 18 stykker vil kunne benke seg på en gang! Denne vil være oppvarmet med elektrisitet, mens den eksisterende fortsatt vil være vedfyrt. I tillegg til god plass inne, blir det skifterom med to soner på baksiden og permanent utedusj. Noe som garantert blir til glede for de mange badstugjestene. Når den nye badstua åpner vil det være mulighet å booke tid fra 07.00 til 22.00, hovedsaklig med drop in-timer, mens den gamle badstua først og fremst vil bli brukt til privat bruk eller arrangementer.

Det er arkitektfirmaet DRMA som har tegnet badstua, mens Build17 som står for produksjon av vegger og tak i massivtre og Tømrermester Skjørdal står for selve monteringen.

Ælvebadstua på Union brygge

Jeanette Skullerud (daglig leder av Ælvebadstua) gleder seg til å åpne den nye badstua!

Den nye badstua vil få en stor glassfasade med full utsikt mot elva og byen. Dette blir en arkitektonisk perle på Drammenselva og Ælvebadstua håper på flere besøkende fra både Drammen og omegn. Med den nye badstua planlegger de å kjøre på med flere arrangementer for de besøkende, og aktiviteter som sup-brett, mini-konserter og badstueventer står på planen.

Pongtongene som skal bære den nye badstuen er allerede lagt på plass inntil den eksisterende piren og monteringen av de prefabrikkerte elementene er i all hovedsak fullført. Ettersom vegger og tak er ferdig bygget vil montasjen av badstua derfor foregå fort og den vil være mer eller mindre ferdig til jul. Den endelige forankringen til elvebunnen må trolig vente til nyåret.

Ny badstu under oppføring på Union Brygge

Lett som en lek å få opp en ny badstu når vegger og tak er bygget på forhånd.

På grunn av  den korte byggetiden vil riggen og byggevirksomheten derfor neppe være til stor sjenanse for omgivelsen og det er fortsatt mulig å bruke den eksisterende badstua og bade fra piren for de som ønsker det. For de som er nysgjerrige er det bare å ta turen ned på Pir7 for å se badstua komme på plass!

Ny badstua på Union Brygge

Slik vil den nye badstua bli seende ut!

Union eiendomsutvikling og Ælvebadstua ønsker alle velkommen til en ny og het opplevelse på nyåret!