Skip to main content

Det har vært stille i lokalene til Ypsilon Bar siden jul, og det er med glede vi nå har lagt merke til at det har dukket opp liv i vinduene og nye planter i blomsterkassene! Det er kjente fjes som har overtatt roret og vi tar turen bort for å bli litt bedre kjent med daglig leder Ine Kile Treasure.

Lang historie med Ypsilon

Inne på Ypsilon finner vi Ine travelt opptatt med de siste forberedelsene før åpningen og vi spør hva som er historien bak overtakelsen. Ine kan fortelle at hun startet sin karriere i restaurantbransjen som tilkallingsvikar hos Ypsilon Bar allerede i 2012. Hun gikk raskt gradene fra vikar til full stilling, deretter assisterende daglig leder og til slutt daglig leder. Det var travle dager og det ble ikke mindre travelt av at Ine fikk sitt første barn i 2017 og nestemann i 2019.

I 2020 kom et brått skifte da daværende driver av Arontunet Lodge døde, og i løpet av kort tid bestemte hun og mannen Nathan seg for å ta over. Det ble en bratt start på drømmen om å drive sitt eget sted, for som kjent kom koronaen rett etterpå og hele Norge stengte mer eller mindre ned. Det gikk heldigvis fint og når det ble klart at Ypsilon trengte nye drivere i vinter, tok det ikke lang tid for Ine og Nathan å melde sin interesse.  Ettersom Arontunet først og fremst har vinterdrift, passet det godt å fylle på med Ypsilon som har sin høysesong på sommerhalvåret.

Hva skjer på Ypsilon i sommer?

Det er helt sikkert mange som er har vært litt urolige for at en av byens beste uteserveringer skulle stå avstengt og tom i sommer, men Ine kan berolige oss med at Ypsilon vil være klar i god tid før sommervarmen kommer. Åpningsfesten er satt til 1. mai og etter det skal de ha åpent alle dager fram til 1. september. Menyen blir gjenkjennelig for gamle travere; det kjente rekeslottet skal selvfølgelig med, dog med en liten vri. I tillegg blir det som seg hør og bør hamburger, salater, div småretter/snacks samt en tapasplanke perfekt for deling med en god flaske vin til. Interiøret beholder de i første omgang, men det blir ny kunst på veggene.

Ine forteller videre at de håper å komme i gang med Quiz igjen, noen konserter blir det muligens også, og hver mandag blir det bransjekveld med hyggelige priser.

Fra høsten av vil Ypsilon først og fremst være utleid til kurs, konferanser og selskaper ettersom det er stor etterspørsel etter dette i Drammen. Her vil Arontunet og Ypsilon kunne utfylle hverandre, håper Ine. Ypsilon er perfekt for selskaper på 40-50 stykker, enten det er private selskaper som bryllup og konfirmasjon eller firmafester eller konferanser. Med kombinasjonen sommeråpent og utleie til kurs/konferanser håper de å kunne ha et godt grunnlag for å kunne satse på helårsåpent når den nye bybrua åpner i 2025.

Nye blomster i kassene på Ypsilon

Her blir det både gressløk, rosmarin og timian og det er bare å knipe av en kvist om du savner litt grønt på maten!

På vei ut treffer vi på Anita, moren til Ine, travelt opptatt med å plante spiselige urter i blomsterkassene på uteserveringen. Urtene kommer fra Jan på Becks Brasserie vegg i vegg, så her kan det ikke bli mer kortreist! Det er hyggelig å se at det er gode naboforhold og samhold blant driverne på Union brygge. Anita forteller at hun skal jobbe 80 % på Ypsilon og blir nok å se både bak bardisken og på kjøkkenet. Anita har drevet egen bensinstasjon på Skiptvet i mange år, så hun har lang erfaring fra servicebransjen. Hun er spent på overgangen til bar og restaurant, men gelder seg til å ta fatt på jobben!

Vi ønsker Ine og gjengen på Ypsilon lykke til med nyåpning og håper mange tar turen innom i sommer!

Nye krefter på Ypsilon bar på Union Brygge