Skip to main content

Styrkefabrikken har nå vært i drift et år og tilbudet utvides stadig med nye timer for medlemmene samt kurs som er åpne for alle å melde seg på. Konseptet er som før å tilby lavterskel-trening for både kropp og hode, med fokus på felleskap og inkludering. Styrkefabrikken er en utfordrer til de ordinære treningssentrene og er basert på et non-profitt system; jo flere medlemmer, jo bedre tilbud!

Siw-Iren og Helene hjelper deg gjerne med å nå treningsmålene dine, enten det er hodestående eller komme i gang etter ferien!

Styrkegruppe-konseptet
I forbindelse med at Styrkefabrikken lansert et nytt tilbud de kaller Styrkegruppe, har vi invitert Siw-Iren og Helene over for en prat. Siw-Iren forteller at hun så at sunne, gode treningsfellesskap ikke var tilgjengelige for alle og at mange slet med å komme i gang. I løpet av de siste to årene har hun samlet ulike verktøy og aktiviteter som vi vet har effekt på fysisk og psykisk helse og nå er dette satt sammen et kurstilbud med 12 moduler over en 6 ukers periode der samtalegruppe kombineres med trening. Dette tilbud er gratis, men fordrer medlemskap i Styrkefabrikken.

Gruppene skal tilby mental trening med enkle verktøy for å styrke egen psykisk helse kombinert med fysisk trening slik at deltakerne både kommer i gang med trening og ikke minst er i stand til å holde treningen i gang på egenhånd etter gruppas slutt. Innholdet baserer seg blant annet på rapporten som ble utarbeidet av psykologspesialist Andrea Melø etter gjennomføring av to pilotgrupper i fjor. Pilotgruppene var delt etter kjønn og begge ga uttrykk for at de ønsket mulighet for egne, kjønnsbaserte grupper for styrketrening. Styrkegruppe for kvinner på dagtid ble lansert nå i august og ble full på et døgn, så det er helt tydelig at Styrkefabrikken har truffet et behov. Nå vil Styrkegruppe lansere et eget kurs for menn også, og på sikt vil det komme et kveldstilbud for kvinner. Det er 12 plasser per gruppe og etter 6 uker, kan man velge om man vil bli med på en runde til eller fortsette på egenhånd. Gjerne som gjennom videre medlemskap i Styrkefabrikken på ordinære timer.

Det øvrige tilbudet ved Styrkefabrikken
Styrkefabrikken har seks faste instruktører og de fleste har en terapeutisk bakgrunn i tillegg til treningskompetanse. På timeplanen for vanlige medlemmer står blant annet kraftyoga, medisinsk yoga, helårs badegruppe, styrketrening, utetrening og mobilitetstrening.

I tillegg kan man følge egne kurs i danseglede, løpeglede eller barseltrening for mamma og mini. Kursene kan du booke deg på uten å være medlem, så her er det mulighet for å bli kjent med Styrkefabrikken uten å binde seg med et medlemskap. Seniortrening er under planlegging og det samme er lokale retreats som Yoga på Norefjell.

I tillegg tilbyr Siw-Iren treningsterapi som er en kombinasjon av trening og samtaleterapi, yogaPT og vanlig PT. Og lurer du på noe, er det bare å ta kontakt, Siw-Iren tar gjerne en prat for å snakke om Styrkefabrikken og hva de kan tilby. Her kan du få skreddersydd treningen etter dine egne behov og ønsker, og tilpasser treningen etter din fysiske og psykiske form.

Bedriftene i området oppfordres til å ta kontakt for å få tilpasset et helt eget treningstilbud der de kan velge et egnet tidspunkt og få en helt egen time. De bedriftene som benytter seg av tilbudet bruker dette som et forebyggende og teambyggende tiltak for sin bedrift. Bedrifter som trener sammen har ofte høyere trivsel og lavere sykefravær!

Ble du nysgjerrig?

Sjekk ut timeplanen og det øvrige tilbudet på Facebooksiden til Styrkefabrikken!