Skip to main content

Det har vært en lang og kald vinter, men nå har våren kommet for fullt. Det inspirer når det grønne spirer rundt oss og solen varmer. Kanskje det vekker noen grønne fingre og? Da er det bare å ta turen innom Mester Grønn som har fått inn vårnyhetene og gjør seg klar for varmere tider både inne og ute.

Etter litt vårrengjøring trenger kanskje hjemmet litt dekor, eller trenger hagen en liten sjauing? Mester Grønn kan tilby blomster og planter for enhver smak. Vi tok en tur bortom Mester Grønn på Union Brygge for å ta en prat med Camilla.

Hos Mester Grønn har de alt du trenger til 17.mai!

Noen av årets trender for våren er oliventrær, blomster med 17.mai farger og generelt blomster med friske og sterke farger. Etter en lang vinter vil folk ha farger i hjemmet og i hagen. I forhold til buketter har de merket at det er en trend med buketter som har mange forskjellige blomster og farger. Gjerne i forskjellige høyder som gir en mer usymmetrisk og «uperfekt» bukett. Klassikere som Lavendel og Margaritter er alltids populære i denne sesongen.

Tusenfryd og margaritter er klassiske vårfavoritter

Noen anbefalinger fra Camilla til de som ikke har så grønne fingre er grønne og holdbare planter som tåler variasjon i temperaturer, som Tusenfryd og Viola cornuta. For buketter passer Alsomera eller Nelliker, som holder seg fine ekstra lenge.

Været har påvirket hva som selger, men folk er fortsatt tidlig ute med å handle inn til hagen. De fleste er ute etter planter og blomster som tåler kaldere vær, som Tusenfryd eller Viola Cornuta, kalt hornfiol. Hageblomster er en innvestering og mer langsiktig, mens blomster og planter inne er lettere å bytte ut.

Viola Cornita er perfekt om du vil plante ute, selv om det fortsatt er kaldt

Hvilke planter som skal være til salg bestemmes langt i forveien, og er ikke basert på hvordan sesongen eller været er. Det er allerede bestemt et år i forveien, det samme er tilbudene de skal kjøre. Det er derfor smart å slå til om det er noen planter du ønsker å kjøpe som er på tilbud! Nå er terassepalmer på tilbud, disse tåler kanskje ikke så kaldt vær, men man kan ha de inne frem til været er varmt nok. Dette gjelder de fleste planter.

Terassepalmer passer om du vil ha grønne planter som fyller opp plassen

Vi spurte også Camilla om hun hadde noen egne favoritter for våren, men hun synes det er vanskelig å velge blant så mye fint. Favorittene endrer seg etter sesong og etter tid, men hun har skaffet seg et oliventre nylig og ser frem til at de får inn hengende sommerblomster.

Ta turen innom Mester Grønn på Union Brygge for blomster til alle anledninger og god hjelp!