Skip to main content

Union vinfestival gikk av stabelen på Union Scene i helgen med stor suksess. Med utsolgt festival, tok over 570 vinglade mennesker turen for å utfordre både smaksløkene og luktesansen. Med både alkoholfritt, rødt, hvitt, oransje, rosa og bobler i kofferten, var 20 importører og produsenter klare for å vise drammenserne hva de hadde å by på.

Fullt hus på vinfestivalen

Vinglasset stod klart da vi ankom, og dette ble brukt til påfyll hos de ulike tilbyderne. Vi fikk en kort innføring av ekspertene om de ulike vinene, før vi ble tilbudt en smaksprøve. Her var det altså både læring og smaking som stod i fokus!

Noe for enhver smak
Vi slapp å bekymre oss for at vi ikke skulle finne noe vi likte, for her var det drikke for enhver smak. Vi kunne bryne oss på viner fra mer tradisjonelle land som Italia og Spania, og mer overraskende land som Aserbajdsjan og Moldova. Det var rødvin, hvitvin, rosévin, bobler og oransjevin. Dersom du ville prøve noe alkoholfritt, stod Villbrygg og Hyggen med veldig gode alternativer til «noe godt i glasset». Mat til drikken skulle det også være, og det skortet ikke på alternativer her heller. Det var alt fra fisk og østers, til tapas og snackstallerken, så du kunne enkelt matche maten med hva du hadde i glasset for øyeblikket.

Populært foredrag om vinsmaking
Det var duket til foredrag med Neseviis for de som ønsket å lære hvordan de skulle smake, lukte og se på vin. Noe som helt sikkert kom godt med når de skulle smake på mangfoldet av viner som ble tilbudt. Foredraget var tydelig populært, og det ble stinn brakke med vinentustiaster. For de som ikke fikk plass, eller ønsker å lære mer om vin, kommer Neseviis tilbake til Union Scene 2. mai for å holde et 2-timers foredrag og vinsmaking hvor fokuset er årets vår-og sommerviner.

Populært på foredrag med Neseviis

 

Fornøyde festivaldeltagere!
Fra venstre: Gustavo, Bjørn, Joachim, Ida, Ann Kristin og Merete

Vellykket arrangement
Tilbakemeldingene fra gjestene var over all forventning, og flere synes at det var et godt initiativ og et morsomt arrangement å være med på. Noen fikk utvidet smaksløkene sine med vintyper de aldri hadde smakt før, for eksempel oransjevin og ulike typer naturvin. Andre fikk møte kjente og ukjente likesinnede for å diskutere og prate om felles interesser. Det var god stemning og avslappet atmosfære, og praten satt løst blant gjestene.

Det kan virke som drammenserne gjorde rent bord mot slutten av kvelden, da det begynte å bli tomme flasker. Det tyder bare på at det var et vellykket arrangement av Union Scene, og vi gleder oss til neste gang!