Skip to main content

Tilbringer du sommerferien i Drammen og lurer på hva du kan finne på? Her får du noen ideer til hva du kan gjøre på Union brygge!

1. Bade!

Ælvebadstua ved Pir 7 er åpen i hele sommer. Her kan du både ta badstu og ta et forfriskende bad i ælva etter en økt i varmen. Det er åpent alle dager fra kl 07-22, med egne tider for drop-in. Sjekk ut åpningstider og book tid her: elvebadstua.no

Og sitter du fast på jobb, kan du ta et oppkvikkende bad i lunjspausen. Det er en liten trapp og mulighet for bading rett bak Drammen Politistasjon. Det er litt steinete, så det kan være lurt med badesko.

 

2. Spis en is!

Dario’s selger byens beste italienske iskrem og et besøk her er et must i sommervarmen. Dario´s lager sin egen gelato og utvalget av smaker kan variere gjennom sommeren. Her kan du også nyte en deilig kopp espresso og se livet gli forbi.

 

3. Send unga på Drammensbiblioteket!

Denne sommeren inviterer Drammensbiblioteket barn og unge mellom 11 og 14 år til aktiviteter på biblioteket fra mandag til fredag i perioden 4-15 juli og 1-3 august. Det er bare å møte opp på biblioteket kl 12-15. Det blir spillturneringer, brettspill, film og andre aktiviteter. Alt er gratis!  Se oversikten på drammensbiblioteket.no

4. Gå på utstilling!

Buskerud Kunstsenter har årets Stipendsutstilling hengende helt til 7. august. Stipendutstillingen er en spennende utstilling med ulike verk produsert det siste året av kunstnere fra regionen. Buskerud Kunstsenter har åpent tirsdag til fredag  kl 11-15, lørdag og søndag kl 12-16. De har også et lite butikkutsalg der du kan kjøpe kunsthåndverk.

Galleri Athene har åpent i hele sommer onsdag til søndag  kl 11-17. Her finner du opp mot 100 lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere i fast utvalg, samt eget rammeverksted.

 

5. Lån en bok!

Benytt sommeren til å lese en bok. Drammensbiblioteket har åpent i hele sommer og har du skaffet deg adgangskort kan du benytte deg av Meråpent. Meåpent betyr rett og slett at du kan benytte biblioteket før og etter vanlig åpningstid. I sommer har biblioteket åpent mandag kl 10-18, tirsdag-fredag 10-16. Lørdag og søndag er det stengt. https://www.drammensbiblioteket.no

 

6. Gå kunstløypa!

Vi har laget en liten guide med oversikt over områdets små og store kunstverk. Når du har funnet alle, kan du unne deg en is hos Dario’s eller en kaffe hos Solveig.

Kunstløypa finner du her! 

 

7. Spis ute!

Sommeren er tiden for å spise ute og på Union Brygge har du mange spisesteder å velge mellom. Alt fra orientalsk og asiatisk til pizza og tapas. Kanskje du vil sjekke ut noen av de nyeste stedene i området, som feks Al Sultan eller Paviljongen?

 

8. Piknik på bryggekanten

Pakk en kurv med deilig bakst, delikatesser, frukt og noe godt å drikke og finn deg en plass langs brygga. Vårt tips er trappene ned mot elva i Pollen mellom Papirbredden og Pollenkvartalet. Du finner alt du trenger til piknikkurven på Meny.

 

9. Spill tennis på Brodahl-bygget

Tennistaket ligger på toppen av Brodahl Gummivarefabrikk, mellom NAV og Portalen. Her kan du spille tennis, shuffle og bordtennis, samt hoppe paradis. Alt er gratis, men for å få tilgang til tennisbanen må du booke tid. Da må du enten laste ned en app som heter Matchi eller gjøre det direkte fra https://www.matchi.se/facilities/tennistaket

 

10 .Vinsmaking hos In Vino Veritas

Om det ikke ble noen tur til Toscana i sommer, kan du isteden ta turen til Danilo på In Vino Veritas og få en smak av Italia. Her finner du et spennende utvalg vin på glass, øl og cider samt en rekke småretter. Den 6. juli er det vinsmaking på programmet og 9. juli er det stand-up!