Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Bokbad: Markens Grøde og Sesongkokeboka // Drammensbiblioteket

18. september @ 19:00 - 20:00

Gratis

Mange vil spise mer grønnsaker og stadig flere vil prøve å dyrke tomater på balkongen eller etablerte en markedshage på gården. Hvordan kommer du enkelt i gang med dyrking, hva skal du gjøre når du plutselig står der med 20 kg squash og hva er forfatternes beste tips til gode grønnsaksretter som hele familien vil like?

Økouka Buskerud inviterer til bokbad med to forfatterdebutanter og journalist Christopher Sjuve. Forfatterne deler entusiasmen for økologisk dyrking. Marthe Norderhaug har gitt ut boka «Markens grøde» tidligere i år og Elisabeth Fagerland lanserer «Sesongkokeboka» under Økouka.

Marthe Norderhaug (f. 1994) er utdannet økoagronom ved Sogn Jord- og Hagebruksskule og har siden 2018 drevet egen økologisk grønnsakproduksjon. Hun har gitt ut bok sammen med søsteren Ida Norderhaug (f. 1990), som er matentusiast og lidenskapelig opptatt av sunn og næringsrik mat.

Elisabeth Fagerland (f. 1993) driver markedshagen Grønt frå Grindal i Rennebu, sammen med kjæresten Sigurd Vassenden. Hun har utdanning innen kommunikasjon, mat og økologisk landbruk, med bl.a. en bachelor i gastronomi (tverrfaglige matstudier) fra University of Gastronomic Sciences i Nord-Italia.

Bokbadet ledes av Christopher Sjuve. Han har en mangeårig karriere som matjournalist og er stadig å høre i NRKs Nitimen hvor han hver uke forteller om historier om mat. Han var tidlig ute med programmer for VGTV og har siden laget TV-serier for NRK og TV2 og vært matredaktør for Dagbladet og fast spaltist for Magasinet. Nå er han i ferd med å etablere egne matlagingskurs på gården sin i Lier hvor han ser fram til å invitere folk til å oppdage bordets gleder.

Økouka er en landsdekkende feiring av økologisk mat og landbruk, og viser vi frem mangfoldet av økologisk produksjon i Norge. Vi gir deg råvarer, kunnskap, inspirasjon og knytter det til din hverdag – denne uka kan du både lære, smake og praktisere økologi! Se hele programmet og les mer på www.okouka.no

Detaljer

Dato:
18. september
Tid
19:00 - 20:00
Kostnad:
Gratis
Hjemmeside:
https://www.drammensbiblioteket.no/en/-/drammensbiblioteket#/?location=Drammen

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.