Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Almost Blue – A Chet Baker Tribute // Drammen kulturhus

19. april @ 19:00

Den nyetablerte drammenskvartetten Almost Blue spiller jazz av den legendariske trompeteren og vokalisten Chet Baker, der Petter Hauglum Bermingrud tolker Bakers umiskjennelige og følsomme vokal på imponerende vis.
Chet Baker (1929–1988) var kjent for sitt lyriske trompetspill og sin fløyelsmyke tone, og ikke minst for sine følsomme vokaltolkninger av jazzens standardlåter og ballader.
Almost Blue består av:
Petter Hauglum Bermingrud (vokal):
Utdannet jazzvokalist ved Universitetet i Stavanger, og fikk allerede under studietiden overskriften «Som en ung Chet Baker» av anmelderen i Stavanger Aftenblad. Petter har også sitt eget band, Hauglum, som har utgitt flere album med egenkomponert poprock, og synger også med flere storband på Østlandet.
Tore Bermingrud (trompet):
Har spilt trompet siden begynnelsen av 70-tallet, og dannet tradjazzband sammen med bassist Hans Chr. Holm på slutten av 70-tallet. Aktiv i mange musikalske sammenhenger, blant annet Drammen Symfoniorkester og Drammen Storband siden det ble reetablert i 2011. Startet også bandet Soul Buddies som i år kan markere 20-årsjubileum.
Knut Bergodd (gitar):
Bergodd hadde mange år som profesjonell hornist i orkesteret ved Den Norske Opera, men er vel så kjent i distriktet som en meget habil og stødig jazzgitarist. Han har også vært med i Drammen Storband siden 2011, og har opp gjennom årene spilt mye sammen med kjente jazzmusikere som Sture Jansson og vår egen Jørn Winnæss.
Hans Christian Holm (bass):
Holm har traktert kontrabass siden starten av 70-tallet, og har blant annet spilt klassisk bass i Drammens Byorkester/Drammen Symfoniorkester i «alle år». Han studerte også elbass på Norges Musikkhøyskole, har vært fast bassist i Soul Buddies helt siden starten, og har også medvirket i mange forskjellige storband/jazz-sammenhenger både på el- og kontrabass.
Dørene åpnes kl. 19.00 / Konsertstart kl. 20.00

Detaljer

Dato:
19. april
Tid
19:00

Sted

Drammen Kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside

Arrangør

Drammen Kulturhus
Epost
hei@drammenkulturhus.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.