Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Bokkveld med Yohan Shanmugaratnam

22. november, 2023 @ 19:00

Gratis
Bli med på bokkveld med Yohan Shanmugaratnam! Møt opp på Drammensbiblioteket 22. november for å høre Shanmugaratnam snakke om bøkene hans “Vi puster fortsatt” (2020) og «Hjertet i to: seks måneder med Karpe» (2022). Samtalen ledes av Øyvind Svaleng.
📚 Om “Vi puster fortsatt”📚
“Denne boka er en tidskapsel. Den handler om rasisme og røtter, om oppveksten jeg og Norge har delt, og om hvordan vi begge har forandret oss etter drapet på Benjamin Hermansen, 11. september, 22. juli og drapet på George Floyd. Boka har også blitt en fortelling om forbudt kjærlighet, kameratskap og håp. Gjør hva dere vil med den, resten er opp til dere.”
I barndommen hans flyttet familien fra Sri Lanka til Japan og videre til Norge da han var seks år. Med en mor fra Japan og en far fra Sri Lanka bruker Yohan Shanmugaratnam sin egen flerkulturelle bakgrunn for å reflektere over rasisme som et globalt problem.
Verket ble skrevet i kjølvannet av drapet på George Floyd i 2020. Boken diskuterer historiske rasistiske hendelser og forfatterens personlige opplevelser. Antirasisme er et sentralt budskap boken fremmer med utgangspunkt i Norge. Boken åpner for samtaler rundt hvordan vi kan skape samhold på tvers av etnisitet og hva er ekte antirasisme?
Arrangementet er gratis, det er bare å møte opp!

Detaljer

Dato:
22. november, 2023
Tid
19:00
Kostnad:
Gratis

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.