Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Bokprat med Britt Schumann

20. oktober, 2022 @ 18:00 - 19:00

Bokprat Britt Schumann
📚 Bli med på bokprat med Britt Schumann om hennes nye bok «Kvinnenes fred i Colombia» 📚
Du kan forvente en lærerik kveld om kvinners rolle i krig og fredsprosesser. Hva slags paralleller kan trekkes mellom Colombia og andre kvinner i ulike deler av verden?
Britt Schumann har de siste årene vært særlig opptatt av latinamerikanske forhold med vekt på demokratisering og kvinners rettigheter. Ideen til boka om kvinnenes sterke innsats for fred i Colombia oppsto gjennom Latin-Amerika studiene hvor Britt Schumann fokuserte spesielt på fredsprosessen mellom regjeringen og geriljabevegelsen FARC i Colombia.
Utdrag fra en anmeldelse av Yennie K.Bredin:
Kvinnene vi får møte i denne boken har på ulikt vis bidratt i arbeidet med fredsavtalen eller selv vært ofre for konfliktene i Colombia. Blant andre forteller Victoria Sandino som ledet FARCs kvinnedelegasjon om sine opplevelser under fredsforhandlingene i Havanna. Juanita Millán fra det militære beretter om arbeidet i Kjønnskommisjonen og systematiseringen av kvinners forslag til fredsprosessen. Vi får også høre røster fra landsbygda og ulike etniske grupper. Slik lærer vi å kjenne de forskjellige sidene ved forhandlingsbordet og mangfoldet blant Colombias kvinnelige røster.
Det Utvidede Europa
Formålet med Det Utvidede Europa er å etablere et kunst- og kulturprogram med fokus på ulike uttrykk fra det tidligere Øst-Europa. Med dette prosjektet ønsker vi å skape en arena for kulturell utveksling og utvikling med bakgrunn i Øst-europeisk kultur.
Dette arrangementet er et samarbeid mellom det utvidede Europa og Drammensbiblioteket.
Arrangementet er gratis!

Detaljer

Dato:
20. oktober, 2022
Tid
18:00 - 19:00
Hjemmeside:
https://interkultur.no/program/

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Arrangør

Interkultur
Telefon
32 80 30 08
Epost
interkultur@drammen.kommune.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.