Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

De likviderte // Eivind Sæther og Odd Myklebust

21. februar @ 19:00

Under andre verdenskrig ble mer enn 80 sivile nordmenn likvidert av motstandsbevegelsen. Mange av dem var politimenn, noen var agenter for tyskerne, andre sjåfører, vaskehjelper eller kontoransatte. De ble drept på åpen gate, på trikken, på kontoret eller hjemme i sine egne stuer. Noen visste at de var i livsfare, andre ante ikke hva som ventet dem.

Hvem var de unge mennene som ble satt til å utføre disse drapene, «det mest krevende arbeidet»? Hvem var ofrene, de som motstandsbevegelsen kalte «rotter»? Etter krigen sørget mektige menn i det offisielle Norge for at navnene på de som hadde utført likvidasjonene aldri ble kjent. I stedet valgte vi å fortelle en annen historie om krigen.

«De likviderte» forteller endelig hele historien om «rottearbeidet», om de som valgte feil side og om agentene som måtte påta seg en av krigens tøffeste oppgaver. Denne velskrevne og grundig dokumenterte krigsboken tar deg tett på dramatikken. Det er en fortelling om ofre, gjerningsmenn og motstandsfolk og om de vanskelige valgene de alle måtte ta da det gjaldt som mest.

Eivind Sæther er en norsk frilansjournalist og portrettør. Han har vunnet Den store journalistprisen og har vært medforfatter til en rekke sakprosabøker.

Odd Myklebust er fra Modum, men bosatt i Sande. Han har bakgrunn som journalist i blant annet Drammens Tidene og har skrevet flere bøker om 2. verdenskrig –

Hans siste bok heter De ukjente krigsheltene : fra Milorg-lederen Ahlert Horns dagbok 1941-1944

Detaljer

Dato:
21. februar
Tid
19:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/904993510861828

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.