Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Drammen Jazzfestival: «Whiplash» + kickoff

28. september, 2023 @ 18:00 - 22:00

I samarbeid med Drammen filmklubb åpner vi årets jazzfestival med en skikkelig jazzfilm!
Hvor langt kan en gå for å pushe et annet menneske til storhet? Det spørsmålet står sentralt i Whiplash (2015), som gjennom intenst skuespillersamspill og lekre visuelle detaljer leverer en musikkfilm helt utenom det vanlige.
Andrew er en ung og ambisiøs jazztrommis som har som mål å bli en av de aller beste i verden. På musikkonservatoriet møter han den geniale men brutale instruktøren Terence Fletcher. Fletchers store mål er å drive fram den neste Louis Armstrong. Han tolerer kun det perfekte og tyr til sadistiske metoder for å få sine elever til å prestere sitt ypperste. Med psykopatisk presisjon tvinger han Andrew inn i en verden av verbal og fysisk terror, der jakten på storhet og perfeksjon blir en besettelse.
Whiplash har et herlig lydspor som blander gamle storbandklassikere og spretne trommesoloer. Men det er på bildesiden det virkelig svinger. Kameraet ligger tett på både hud og messing, og det klippes smakfullt mellom vakre oversiktsbilder og svetteperler på cymbaler.
Filmen vant flere priser (Oscar, Golden Globe og BAFTA) for sine skuespillerprestasjoner, og ble Oscarnominert til fire priser, inkludert beste film.
Gratis inngang.
Dører kl 18.00
Film kl 19.30

Detaljer

Dato:
28. september, 2023
Tid
18:00 - 22:00

Sted

Drammen Kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.