Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Drammen poesiklubb #3

14. desember, 2022 @ 18:00 - 19:30

Poesiklubb
Mer poesi! Og selvsagt åpen mikrofon!
Denne førjulskvelden kommer Lukas Rotevatn Christiansen, som i 2020 ga ut sin første diktsamling «Det høres alltid ut som om det regner når jeg er med deg», og skal lese fra denne.
I tillegg får vi en poesikonsert med Basspoetene: Her er hva de selv sier om prosjektet:
Bass og poesi – kan man tenke seg et mer naturlig par? To stemmer som beveger seg rundt hverandre: Den ene med tekst, den andre med strenger og resonanskasse.
Tine Asmundsen (bass) og Øivind Hånes (poesi) startet samarbeidet i 2013 etter mottoet ”Ingen bass uten poesi – ingen poesi uten bass”.
Et dikt i trykt form er vel og bra, men poesi får en rikere dimensjon når den omdannes til lyd og leses og synges høyt. En gang i tiden var dikt og tekster til for nettopp å framføres. Det trykte ordet er en nyere oppfinnelse, mens den muntlige framføringen har røtter langt tilbake i historien.
En stor fordel med denne enkle besetningen er at de to instrumentene – stemme og kontrabass – ikke forstyrrer hverandre frekvensmessig, men gir hverandre tilnærmet ubegrenset plass. På denne måten kommer tekstinnholdet svært godt fram og meningsinnholdet tydeliggjøres.
Tine Asmundsen startet sin karriere på Kongsberg med byens storband og Kongsberg Jazzfestival. Hun er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium og University of Wisconsin-Madison hvor hun studerte med Richard Davis. Har blant annet spilt med Alibi, Girl Talk, Harmonius Wail, Einar “Pastor’n” Iversen, Lonely Woman og Radius. Hun driver plateselskapet Hazel Jazz.
Øivind Hånes er forfatter, komponist og musiker. Han har en bred produksjon av skjønnlitteratur og sakprosa, samt en rekke plateutgivelser hvor han er både musiker, komponist, tekstforfatter og produsent. Han har vært nominert til Nordisk Råds litteraturpris og har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap.

Detaljer

Dato:
14. desember, 2022
Tid
18:00 - 19:30

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.