Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Drammen poesiklubb #5

31. mai, 2023 @ 19:00

Vi inviterer to etablerte poeter til å lese fra sine forfatterskap. Denne gangen er det Rune Christiansen og Ted M. Granlund som kommer.

Så åpner vi scenen og oppfordrer publikum til å framføre egne tekster, det være seg dikt, slampoesi, prosa, fabelfakta eller kunstneriske handlelapper – takhøyden er stor!

Slampoet og bibliotekar Pål Arnold Halum er konferansier.

Velkommen til Drammen poesiklubb!

Rune Christiansen

Rune Christiansen (f. 1963) ble en sentral og innflytelsesrik litterat allerede med debuten Hvor toget forlater havet i 1986. Han har utgitt tretten diktsamlinger samtidig som han har utviklet et stadig mer markant og bemerkelsesverdig prosaforfatterskap, med romaner som Krysantemum (2009), Ensomheten i Lydia Ernemans liv (2014), Fanny og mysteriet i den sørgende skogen (2017) og Saken med den tapte tidens innfall (2021).

Christiansen er blitt tildelt en rekke priser, bl.a. Dobloug-prisen, Brageprisen og Gyldendalprisen. Han har gjendiktet poeter som Frank Kuppner, Alain Bosquet og Edmond Jabés, og er redaktør for Forlaget Oktobers gjendiktningsserie for samtidspoesi.

Ted M. Granlund

Ted M. Granlund debuterte med diktsamlingen dynamo/dikt i 1999, og fikk Hedmark fylkes kulturpris samme år. Hans nyeste og tiende diktsamling, Vev, kom i 2023.

I 2018 mottok han prisen Wergelands åre: Prisen tildeles en person eller institusjon som har gjort en fortjenstfull innsats innen formidling av poesi.

Siden 1999 har han holdt skrivekurs for ulike målgrupper, først og fremst barn. I 2004 startet han prosjektet Poesibilen, som han har reist rundt i Norge med. Poesibilen er et litterært stuntprosjekt med en viktig agenda: å senke terskelen for tilnærmingen til poesi blant unge og voksne – og å spre poesi til folket!

Detaljer

Dato:
31. mai, 2023
Tid
19:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1842752359457673

Sted

Drammen kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.