Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Drammen poesiklubb #6

28. august, 2023 @ 19:00

Vi fortsetter poesikveldene våre denne høsten, og har invitert to relativt ferske debutanter, nemlig Priya Bains og Eira Einarsdatter Søyseth.

Priya Bains (født 1995), er utdannet ved Skrivekunstakademiet i Bergen og Forfatterskolen i København. Hun debuterte på Forlaget Oktober i 2021 med diktsamlingen Med restene av mine hender, som hun ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris for.
Hun ble i 2022 tildelt Olav H. Hauge-stipendet. Bains får stipendet for diktsamlingen Med restene av mine hender. Olav H. Hauge-stipendet er på 150 000 kroner og går til en norsk lyriker, sanger eller tekstforfatter under 40 år som har vist et særlig poetisk talent.

Eira Einarsdatter Søyseth (født 1991) er en bergensbasert litteraturviter, poet og frilansarbeider. Hun debuterte i 2022 med diktsamlinga Farget flekket nå, som fikk fin mottakelse. Forlaget skriver om boka:

«Hvem er vi i relasjon til andre, til familien? Hva betyr størrelser som arv og slekt? I diktsamlingen Farget flekket nå dreier det seg om å forstå seg selv i rekken av mennesker, generasjonenes arv og spor, «mødrelinjene», som det står i et av diktene. Men dette er også en feministisk diktsamling som handler om å være ung kvinne i dag; om konsentrasjon og forstyrrelser, om den påtrengende, altoppslukende, intense verdenen man skal finne sin plass i.

I Farget flekket nå står et jeg med blekk på fingrene. Hun ser på seg selv, men blir også sett på. Hun søker å forstå seg selv i et kaotisk nå, men er farget og flekket av fortid og nåtid, av familie og av blikk, både andres og sitt eget. Hvilke utsider må man utforske for å finne ut av sitt indre?»

Som alltid er det åpen mikrofon. Ta med deg noen dikt, en prosatekst, et verk, eller noe du har rablet ned på en serviett. Takhøyden er stor. Ønsker du å framføre en låt, er du selvsagt også velkommen til å gjøre det.

Velkommen til Drammen poesiklubb!

Detaljer

Dato:
28. august, 2023
Tid
19:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/804311841002385

Sted

Drammen kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.