Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Drammen poesiklubb // Litteraturfestival spesial

19. mars @ 19:00

Gro Dahle og Jon Ståle Ritland gjester poesiklubben.
Det blir som alltid åpen mikrofon og stor takhøyde!

Drammenseren Jon Ståle Ritland debuterte i 2004 med diktsamlinga «Kropsvisitasjoner».
(Men allerede i 1991 ga han ut diktboka «Flammer» sammen med Ole Christen Reistad!)

Ritlands dikt er oversatt til flere språk, blant annet engelsk, svensk og russisk.

Den siste samlingen «Øst for verdens ende» er en hyllest til lyset, både i konkret og billedlig forstand. Lyset forgreiner seg i alt, fra kjærligheten slik den merkes i en enkel berøring, via en kunstners skapende blikk, til det levende savnet av noen som er borte. Samlingens kjærlighetsdikt har Ritland skrevet til sin kone.

Med seg denne kvelden har han den briliante pianisten Morten Qvenild. Kjent fra blant annet Jaga Jazzist, The National Bank og Susanna & the Magical Orchestra.
Det er en stor glede å få Jon Ståle Ritland til Drammen poesiklubb!

Gro Dahle har et stort og variert forfatterskap bak seg. Diktsamlinger, romaner og barnebøker, alle med et alvor, en lekenhet og et unikt særpreg.

Hun kan vise til en rekke høythengende priser også for voksenbøkene sine. Allerede i 1998 mottok hun Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2022 ble hun tildelt Brages ærespris for et samlet og betydelig større og bredere forfatterskap. Juryen skrev i sin begrunnelse blant annet: Poesien har også alltid vært sentral i prisvinnerens forfatterskap. Gjerne omtalt som naivistisk i form, og alltid med en dypere klangbunn og en eksistensiell klo. Diktene hennes blir lest, delt, brukt.

For sitt bidrag til norsk poesi er hun også belønnet med Triztan Vindtorn poesipris (2015) og Herman Wildenveys Poesipris (2021). Siden etableringen av ALMA, Astrid Lindgrens internasjonale minnepris (2002), har Gro Dahle vært nominert årlig, i sterk konkurranse med fremstående forfattere fra hele verden.

Detaljer

Dato:
19. mars
Tid
19:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/422769716836144

Sted

Drammen kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.