Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Eberson // Drammen

15. mai, 2022 @ 18:00

Drammen Jazzforum og Union Scene presenterer Eberson!

Jazzkafé fra 18:00. Konsertstart ca 20:00. 18-årsgrense + vergeordning.

22.oktober kom albumet «Between Two Worlds» fra Jon og Marte Eberson! Dette er oppfølgeren til deres forrige album «Empathy» som kom ut i 2018.

Det var pandemien som ga støtet til innspillingen. Da Norge ble nærmest nedstengt, stanset også det meste av kunstnerisk og kulturell aktivitet. Marte var en av de som ble rammet av den dystre situasjonen. Isteden for å sitte med henda i fanget, foreslo Jon at han og Marte skulle gå i studie og lage ny musikk. Det ble en forløsende kreativ reise!

Her utviklet de tendensene fra Empathy, med vekt på det instrumentale. I tillegg til duoen er Aksel Skalstad med på trommer, Jo Berger Myhre på bass og Rune Arnesen på perkusjon.

Resultatet er ”Between Two Worlds”, et musikalsk lydbilde der det rå møter det sårbare, det drømmende møter det dynamiske. Samlet sett har de erfaringer fra svært mange sjangre innen jazz, pop og rock. Jon har spilt alt fra standardlåter, via frijazz, til rock. Han har ledet så forskjellige band som Jazzpunkensemblet til den legendariske Jon Eberson Group, der han sammen med Sidsel Endresen toppet de norske hitlistene.

Marte bringer også med seg erfaring fra ulike sjangre. Hun har reist verden rundt som medlem i popbandet Highasakite. De siste årene har hun vist solid at hun står på egne bein. Hun har bandet Löv, med Øystein Skar og Martin Halla. Hun har spilt duokonserter under Molde-jazz og på årets Øya-festival med Ane Brun. De siste årene har hun spilt mye med gitarist Hedvig Mollestad, blant annet i verket «Ekhidna», som fikk Spellemannpris i år. Nå er hun aktuell i samarbeidet med faren.

Detaljer

Dato:
15. mai, 2022
Tid
18:00
Hjemmeside:
https://www.drammenscener.no/union/program/14976-eberson/

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.