Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

filmklubb: Korsveien // Drammen kulturhus

27. februar @ 20:00

Fjortenårige Maria vil bli en helgen og komme til himmelen. Korsveien er både en nådeløs, iskald satire og en dypt tragisk fortelling om religiøs lidelse.
Marias familie tilhører en ekstremistisk katolskmenighet. Bibelen tolkes bokstavelig og hun vil gjerne følge prestens strenge formaninger. Maria ønsker å gjøre det rette samtidig som hun prøver å ta avstand fra samfunnets fristelser. Hun slites mellom å være ærlig og å bli godtatt av en streng og dømmende mor. Hun begynner å sammenligne seg med Jesus og hans lidelse og går både fysisk og mentalt langt i sitt forsøk på å følge ham hele veien til Golgata.
Jesu lidelsesvei, Via Dolorosa, er tradisjonelt delt opp i 14 stasjoner som representerer de ulike hendelsene fra Jesus blir dømt til døden til han gravlegges. Korsveien er delt opp i 14 kapitler som tilsvarer disse stasjonene. Hvert scene er én enkelt tagning.
Dietrich Brüggemanns strengt komponerte Korsveien er både en nådeløs, iskald satire og en dypt tragisk fortelling om religiøs lidelse.
Korsveien er en av beste filmene fra 2014.
Regissør Dietrich Brüggemann
Lengde 110 minutter
Aldersgrense 11 år

Detaljer

Dato:
27. februar
Tid
20:00
Hjemmeside:
https://www.drammenkulturhus.no

Sted

Drammen Kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.