Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Foredrag: Soppens skjulte verden + film // Drammen kulturhus

24. august, 2023 @ 18:00

Dørene åpnes kl 18.00
Foredrag kl 19.00
Film kl 20.30

FOREDRAG:
Pål Karlsen er soppsakkyndig og daglig leder av Norges sopp- og nyttevekstforbund. Han har skrevet bøkene Steinsoppen – vill av natur (2014), SpiSopp – 200 sopper du må smake før du dør (2020, med Tommy Østhagen) og Sankerne – naturens beste forvaltere (2022). Karlsens vei inn i soppriket er typisk. Det begynner med at man liker sopp som mat og etter hvert blir opptatt av jakten på de forskjellige soppartene, som ikke oppfører seg like rasjonelt som plantene, som man som regel kan finne på samme sted hvert år. Da begynner man å grave, ikke bare i kunnskapen.

De fleste tenker på «sopp» som det de plukker i skogen om høsten. Men selve soppen lever nede i jorden eller inne i planter og dyr, nærmest usynlig for det blotte øye. Dette fasinerende soppriket har vi knapt begynt å forstå rekkevidden av. Vi vet at sopp kan kommunisere over store avstander, at den kan ligge i dvale i mange tiår, at de samarbeider tett med andre organismer for å skape mer robuste livsvilkår for alle. Sopp kan brukes til å rense opp i forurensing og byr på innholdsstoffer som en hel verden av ernærings- og medisineksperter har kastet seg over.
Foto: Mette Randem

FILM:
Vi runder av kvelden med en tur til Piemonte i Italia, der vi møter noen 80 år gamle menn på jakt etter verdens dyreste ingrediens: den hvite Alba-trøffelen. Denne prisvinnende dokumentaren er en humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Filmen varer i 1 time og 20 minutter.

Detaljer

Dato:
24. august, 2023
Tid
18:00
Hjemmeside:
https://tix.no/nb/drmk/buyingflow/tickets/24107/46088

Sted

Drammen kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.