Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Forfattermøte: Ellen Hofsø

6. februar @ 19:00

Vi markerer Sameforlkets dag ved å invitere Ellen Hofsø til Drammensbiblioteket for å snakke om sin siste bok «Messe for de navnløse». Dette er første bok i en serie med utgangspunkt i den fengslende og nærmest glemte historien om pitesamenes liv i Norge og Sverige. To handlingsforløp er flettet inn i hverandre i en dramatisk fortelling om menneskets evne til å holde ut og overleve. På 1600-tallet kjemper pitesamene mot brutale gruveeiere og prester som truer med å ta fra dem deres levesett og tro. Kristningen av samene er på sitt mest intense. Sälbmá blir utpekt til den nye nåjjden, åndelige lederen, for gruppen. Det er bestefar som utpeker henne like før han dør. Etter at den gjenstridige Isak blir brent på bål i Arjeplog, tar hun med seg familien til Norge i håp om å få leve i fred.

Ellen Hofsø (født 28. januar 1948) i Bodø, er en norsk forfatter og sosionom. Hun bodde i flere år på Stokmarknes, men er i dag bosatt i Krokstadelva. Hun debuterte med romanen Ingen utgang i 1984, og har blant annet skrevet om psykiatri og rusmisbruk. Hennes siste bok, er ungdomsromanen Elvesang. Det er en historisk roman som handler om transporten av kvenske barn fra svensk Tornedalen til Troms på 1860-tallet.

Til å lede samtalen, kommer Bente Imerslund. Hun har blant annet skrevet boka: Kvener, skogfinner, tornedalinger, karelere, vepsere og ingermanlandsfinner – onhan meitä vielä! Jo visst finnes vi!
Bente Imerslund har siden 1980-tallet publisert mange artikler om de seks folkegruppene kvener og skogfinner i Norge, skogfinner og tornedalinger i Sverige, karelere, vepsere og ingermanlandsfinner i Nordvest-Russland.

Detaljer

Dato:
6. februar
Tid
19:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/2150763841922727

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.