Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

GummiLyd #12

17. desember, 2022 @ 20:00

Tore Honoré Bøe || DØDSFIK
Union Scene. 17.12.2022. Kl. 20:00

Tore Honoré Bøe

Bøe er en norsk multikunstner som har arbeidet jevnt og trutt med ulike kunstneriske uttrykk siden tidlig nittitall. Han har etablert seg i det internasjonale nettverket av eksperimentelle kunstnere og musikere, hvor han har samarbeidet med en rekke kjente navn. Han har gjennom 30 år bygget seg en CV så lang som et godt år og er medlem av Østfold Bildende Kunstnere/NBK og Ny Musikk Østfold.

Bøe har reist mye, spilt hundrevis av konserter, bl.a. på sine forunderlige hjemmelagde instrumenter – “acoustic laptops”. Han hatt en rekke utstillinger og workshops for barn og voksne rundt om på kontinentet. Han har en mengde musikkutgivelser bak seg. Han spilt support for Einstürzende Neubauten gjentatte ganger. I Norge er han er kanskje mest kjent fra støymiljøet gjennom samarbeid med bl.a. Lasse Marhaug, som koordinator for nettverket Origami Republika og via kollasj-arbeider, tekst og sosial skulpturering. Han spiller også med Origami Arktika.

I forbindelse med avslutningen av 20 års arbeid med de “akustiske laptopene” på en separatutstilling i Østfold Kunstsenter i januar 2022 har Bøe begynt å komponere ny musikk med utvidet instrumentering. Han presenterer fremdeles ambient musikk og lydkollasjer, men inkluderer nå også perkusjon, nye hjemmelagde instrumenter og elektronikk i hans unike klanglandskap. I mars fremførte Bøe et bestillingsverk for Ny Musikk Østfold, komponert for fire musikere (Jonas Qvale, Rune Flaten, Michael Francis Duch og ham selv). Bøe jobber nå for å få spilt inn en studioversjon av dette stykket. Det er blant annet herfra han setter sammen et helt nytt soloverk for fremføring høsten 2022.

De senere år har Bøe jobbet mest med lyd- og billedkunst, men for tiden fokuserer han på musikk. De ferskeste utgivelsene er “Blue Oblivion” på Dret Skivor i 2021, “Omega3” på KomKol Autoprod i 2022. Den unike cd-en “Five aside” er gitt ut i kun 5 eksemplarer i heklet omslag med originalkollasj og innlegg. Musikken på denne vil ikke bli tilgjengelig i andre format, men elementer vil benyttes live. Nylig ga han ut albumet “Collection” som summerer opp det mest lyttervennlige, dronete og rytmiske materialet fra 1999 og til i dag. Både utgitte og uutgitte, noen eksklusive og noen hint om fremtidige låter. Tilgjengelig på Bandcamp, men blir denne kvelden også tilgjengelig på en eksklusiv cd-r, nummerert og signert i 25 eksemplarer (kun få igjen). Trenger du bare ett Bøe-album er dette det riktige.

https://origamiboe.bandcamp.com/album/collection-1999-2022
https://dretskivor.bandcamp.com/album/blue-oblivion
https://origamiboe.bandcamp.com/album/omega3-disconoise
https://youtu.be/c_IhXehvthg (live i Genève video)
https://www.facebook.com/tore.h.boe/
http://instagram.com/torehonore
https://origamiboe.bandcamp.com
torehonoreboe@gmail.com

DØDSFIK

DØDSFIK er et unikt vesen og et heldig møte mellom to ville sjeler. «I mørket dyrkes lyset, og kjærlighet er loven.»

Debutalbumet JINX slippes 17. desember 2022 på Premature Records og Black Coffee Cowbell i anledning GummiLyd(?).

Stykket Jinx er et eksperiment med 1000 forsøk. Et rituelt rabalder i spennet mellom black metal og folkemusikk, med støymusikkens tankegods som utgangspunkt. Første spor på debututgivelsen «Jinx» er opptaket av lydsjekken fra første gang de spilte sammen sommeren 2021. Visjonene om 1000 forsøk og et livslangt samarbeid oppstod raskt. Utvalget på denne utgivelsen er opptak fra duoens første leveår.

«Vi løfter henda i været sammen o/»

Hilsen Irmelin Sande og Morten Minothi Kristiansen

https://dodsfik.bandcamp.com/album/jinx
https://prematurerecords.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/kubjella/

Detaljer

Dato:
17. desember, 2022
Tid
20:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/513888647463642

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.