Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

GummiLyd #13

11. mars, 2023 @ 20:00 - 22:00

Gummilyd
Multisal 1, Union Scene
* Dario Fariello
* Klangfarve
* Neon Lily
Dario Fariello
Saksofonist og konsert-arrangør, bosatt i Oslo siste åtte år. Han var med på å starte Bologna Improvisers Orchestra, og den omreisende festivalen Multiversal, som har arrangert konserter i blant annet Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Tyskland, Østerrike, Italia, Hellas, Slovenia, Nederland, Tyrkia og Spania.
Han har spilt med improv-musiker Tristan Honsinger i syv år, spilt i hele Europa som solomusiker og med det italienske punkjazz-bandet Luther Blisset, samt samarbeidet med Ken Vandermark, Matt Mottel, Kevin Shea, Karen Borca, Bobby Zankel og Michelle Yom i USA, med Kenji Kuroda og Lauren Rodz i Japan og med Alexei Borisov, Anton Ponomarev og Vladimir Gorlinski i Russland.
I Norge spiller han i impro-prosjekter med Harald Fetveit (Sciardac), Bård Torgersen, Thomas Oxem, Håvard Skaset, Evelin Sillén og samarbeider dessuten med Anita Kaasbøll, Øyvind Hellner, Espen Ursin, Jon Christophersen og den eksperimentelle instrumentmakeren Christian Blandhoel.
Internasjonale samarbeid med Girilal Baars, Jukka Kääriäinen, Teemu Mustonen, Simo Leihonen, Rieko Okuda, Antti Virtaranta, med samtidsmusikk-komponistene Alexander Chernyshkov, Marina Poleukhina, Paul Pignon og særlig med trioene Farantimm i Berlin, Bad Bender i Finland og ZGB i Sveits.
Ble medlem av arrangørkollektivet Fritt Fall i 2019, og flåtesjef/kurator på Oslo Badstuforening i 2022.
Klangfarve
Klangfarve er et prosjekt som utforsker teksturer og klanger gjennom improvisasjon og tilfeldigheter. Maskinene bestemmer over musikerene og angsten for å miste kontrollen ligger alltid og lurer under overflaten.
Det er hardt dogmatisk, men samtidig forandres reglene underveis når noe fungerer.
Det er repetativt, men låter aldri likt fra gang til gang, ingenting skal øves og når det begynner å svinge er det på tide å gi seg. Alt er improvisert, ugjentagelig, uforutsigbart, grumsete, stygt og vakkert. En hvileløs jakt på lyder fra drømmer du så vidt husker.
Lydkildene kan være uredigerte feltopptak, elektromagnetiske forstyrrelser, selvgenererende synthlyder, tonegeneratorer samt vanlige instrumenter, alt ettersom hva som blir med i bilen.
Klangfarve er Tjærand Matre som har erfaring fra Psykopharmaka og en rekke andre prosjekter fra begynnelsen av 90-tallet og til i dag.
Neon Lily
Liliana Borge er en lydkunstner som jobber med installasjoner der hun kombinerer forskjellige materialer og medier i skulpturell utforming, der tekstil, lyd og video er hovedfokuset. Ved å arbeide med feltopptak av lyd og video og hente mye inspirasjon fra naturen, har hun inkludert plantekunnskap i verkene sine, der gamle tradisjoner med ritualer, mytologi og eteriske elementer legger undertonen for verkene. Hun lar lyden komme til liv ved lagvis utforskning og med kontraster mellom ambiente lydlandskaper og støyelementer. Ved å spille live og improvisere med forskjellige elementer som glass, vann og kobber, utforsker hun performative måter å vise lyd

Detaljer

Dato:
11. mars, 2023
Tid
20:00 - 22:00

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.