Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hva er diskriminering? med Frank Rossavik og Ewa Sapiezynska // Live på Drammen Podcastfestival!

18. januar, 2023 @ 20:00 - 23:00

Hva er diskriminering og hva er identitetspolitikk? Kan kampen for enkeltminoriteter/enkeltinteresser og kampen for generell likestilling gå hånd i hånd i et liberalt samfunn? Hva er det majoritetsbefolkningen ikke forstår med rasisme og diskriminering? Og har hardtarbeidende arbeidsinnvandrere havnet i blindsonen i integreringsdebatten? Skjedde det noe med Norge etter EU-utvidelsen i 2004 som vi ikke er bevisst på?

Velkommen til en veldig spennende samtale i 2023s første Bar Liberal om et svært aktuelt tema. Vi har fått med to av landets klokeste hoder til å diskutere med oss.

Ewa Sapiezynska (f. 1980) er aktuell med boka “Jeg er ikke polakken din”, utgitt på Forlaget Manifest. Boka har gitt betydelig oppmerksomhet til utfordringene polakker i Norge står ovenfor og bidratt til debatt om blindsonene i integreringen som følger av arbeidsinnvandring. Ewa har doktorgrad i sosiologi fra Universidad de Chile og mastergrad i latinamerikanske studier fra Universitetet i Warszawa. Hun har vært politisk rådgiver i regjeringen i Venezuela, akademiker i Chile og Polen og jobber i dag som politisk seniorrådgiver i Redd Barna. Hun har publisert om latinamerikansk samfunn og politikk i Le Monde Diplomatique, Political Critique, Klassekampen, Bistandsaktuelt og den prestisjefulle polske avisen Gazeta Wyborcza der hun en årrekke var fast bidragsyter til spalten «Urbane geriljaer».

Frank Rossavik (f. 1965) ga ut en av 2022s mest populære debattbøker med «De korrekte» – om identitetspolitikk, kansellering og presset mot det liberale samfunn. Omtale
Identitetspolitikk, kansellering og presset mot det liberale samfunn.
Begrepene som har preget samfunnsdebatten de senere årene kan være vanskelig å forstå og forholde seg til. Hva betyr de egentlig? Hvor kommer de fra? Hvilken utvikling varsler de? I denne boken gir Frank Rossavik sine svar. Han er kritisk til aktivismen begrepene betegner. Han frykter for ytringsfriheten og debattkulturen. Samtidig spør Rossavik om aktivistene har rett i noe.
Frank Rossavik jobber som kommentator i Aftenposten, er styremedlem i Fritt Ord og forfatter.

Samtalen tas opp på Drammensbiblioteket onsdag 18.01 kl 20:00 under Drammen Podcastfestival og du er som vanlig hjertelig, gratis velkommen i publikum!

Detaljer

Dato:
18. januar, 2023
Tid
20:00 - 23:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1362739290926901

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.