Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kampen om Shakespeares identitet – verdens største litterære gåte

14. februar @ 19:00

Shakespeares identitet – er ikke det en opplagt sak? Hvordan kan noen tvile på at verdens største dramatiker skrev stykkene som er tillagt ham? Navnet hans finner vi jo på tittelsidene, i hyllester fra kolleger og på hans gravmonument, saken må jo være opplagt. Likevel har tvilen vært der, til tross for at skeptikerne til den offisielle forklaringen risikerer å bli stemplet som eksentriske fantaster og det som verre er.

Kampen om Shakespeares identitet er en kamp med en lang forhistorie. Spådommer gikk ut på at etterhvert som kunnskapene om forfatterskapet øker vil skepsisen gli over, men det motsatte har skjedd. En journalist skrev nylig: «Verdens største litterære gåte har nå flere akademikere, bloggere og detektiver på saken enn noen sinne — for min egen del nærmer jeg meg Shakespeare-skeptikerne uten den avvisende holdningen jeg hadde før.»

Uansett hvilken forhåndsoppfatning man måtte ha til forfatterskapsspørsmålet vil Kampen om Shakespeares identitet avsløre oppsiktsvekkende kulturpolitiske og historiske sammenhenger som kanskje til og med – som forfatteren håper – kan få oss til å se på identitetsspørsmålet med nye øyne.

Detaljer

Dato:
14. februar
Tid
19:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/368230065592652

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.