Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Klassikertorsdag med Arild Vange

29. februar @ 12:00 - 13:00

I Arild Vanges “Uunngåelighetsunnskyldningen” løftes frem 1800-tallsforfatterne Camilla Collett, Rahel Levin Varnhagen og Bettina von Arnim. Fiksjon og virkelighet blandes, utdrag fra brev og bøker veves sammen med fortellinger fra fiktive karakterer. Blant annet får Sofie Ramm, hovedpersonen i romanen “Amtmandens Døtre” fra 1854/55, eget liv og egen stemme. Hun vil vite hvordan disse forfatterne levde og tenkte, i en samtid som ikke ville vite av tenkende kvinner.

Ingen ber om unnskyldning i denne fortellingen. Tvert imot, forfatterne som kommer til orde, uttrykker seg skarpt og velartikulert når de skriver om besværlige livsvilkår og kvinneundertrykkelsen de forsøker å overkomme.

29.02 kan du høre forfatteren selv fortelle om boken og om disse forfatterskapene, i samtale med litteraturformidler Pernille Høegh.

Arild Vange (f. 1955) debuterte i 1990 med romanen “Ene og alene” og har siden holdt seg mest til diktsjangeren. I 2018 utfordret han sjangergrenser og samlet biografi, poetikk og fortelling til en spennende og annerledes roman, “Livet i luftene”. For denne mottok han NTNUs litteraturpris 2019.

Vange regnes dessuten som vår fremste gjendikter av moderne tysk lyrikk og har oversatt dikt av bl.a. Georg Trakl, Anja Utler, Thomas Kling og Peter Waterhouse. Han har to ganger blitt nominert til Kritikerprisen for beste oversettelse, og i 2016 ble han nominert til Bastianprisen for oversettelsen av Franz Kafkas, “Under byggingen av den kinesiske muren”.

Detaljer

Dato:
29. februar
Tid
12:00 - 13:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/873311557587543

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.