Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Klimafestivalen: Rundt og rundt

20. januar @ 12:00 - 14:00

Vi feirer Klimafestivalen med teaterforestilling og mange aktiviteter på Union scene for barn denne lørdagen.
”Rundt og rundt” er en musikkteater-produksjon mot ressurssløsing og for gjenvinning som ligger i gråsonen mellom musikkteater, kick-off og workshop hvor barna blir direkte involvert i handlingen. Forestillingen passer for barn fra 3 til 10 år. Vi gleder oss til å se reaksjonene på et uvanlig samarbeidsprosjekt! Litt om forestillingen: Gjennom humor, alvor, sang, musikk og figurteater tar kick-off-teateret opp brennaktuelle tema som gjenvinning, gjenbruk, energibruk og klima- problematikk. Barna får være med på å bruke sine kunnskaper, ta opp det de lurer på og reflektere over om de kan gjøre en forskjell – noe de faktisk kan!
”Finken” er litt av en bajas. Han er bare opptatt av å få nye ting – de gamle kaster han. Finken er en veldig travel mann som absolutt ikke har tid til søppelsortering. Finken har dårlig tid men allikevel har han god tid til kosedyret sitt en isbjørnbamse. ”Felix” er grønn av natur. Han liker å lage finurlige nye ting av gamle ting og han liker å sortere søppel og gi det til ”Gjenni” – fuglen sin! ”Gjenni” er en meget spesiell fugl – hun spiser søppel og legger store colombiegg med gjenvinningsprodukter i. Sorteringskassene er sinnrike innretninger med alarm i hver kasse. Alarmene har Felix installert for å hjelpe Finken til å sortere riktig. Finken er lat og orker ikke å sortere. Dermed går alarmen i ett sett. Finken blir så irritert på sorteringskassene at han kaster søppelet bak over sceneteppet i stedet. Men avfallet tar hevn, det blir til et forferdelig søppelmonster som kommer for å ta Finken. Det blir veldig skummelt. Så skummelt at Finken sorterer søppel så det ljomer. Publikum derimot synes ikke det er skummelt, de har for lengst forstått at det er Felix som har kledd seg ut.
Forestillingen er laget og fremføres av Scenekompaniet. Den frie teatergruppen har hele landet som spillearena og har i år 30 års fartstid som profesjonelt musikkteater med hovedvekt på omfattende turnévirksomhet med produksjoner for barn (over 4500 spilte forestillinger siden 1993).

Detaljer

Dato:
20. januar
Tid
12:00 - 14:00

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Arrangør

Union Scene for Barn
Telefon
32 04 63 91
Epost
interkultur@drammen.kommune.no

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.