Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kulturytring // Live på Drammen Podcastfestival!

19. januar, 2023 @ 13:00 - 14:00

I juni samles hele det norske kulturfeltet på festivalen Kulturytring, med over 100 faglige og kulturelle arrangementer over tre dager på Union brygge i Drammen.

Festivalen tjuvstarter året på Drammen podcastfestival med tre gjester for å diskutere kultur og ytringsrom. Med et blikk tilbake på kulturdebattene som har funnet sted de siste årene setter vi status for det nye året og spør gjestene: Hvordan står det egentlig til med det kulturelle ytringsrommet i 2023?

Lage Thune Myrberget møter Maryam Iqbal Tahir, Mariann Bjørnelv og Hege Breen Bakken til en samtale om debattkulturen i norsk kulturliv.

Hvordan ser kulturfeltet ut for Maryam Iqbal Tahir, som akkurat har tiltrådt stillingen som kommunikasjonsdirektør i Kulturdirektoratet, etter flere år i energi- og forsvarssektoren? Hva skjedde i Stavanger i fjor da kulturprodusent Mariann Bjørnelv startet en lang debatt om kommunens forvaltning av kulturmidler? Og hvordan ser Hege Breen Bakken, debattredaktør i Drammens Tidende, det lokale debattklimaet når det kommer til kulturspørsmål?

Gjester:

Maryam Iqbal Tahir er kommunikasjonsdirektør i Kulturdirektoratet. Hun er utdannet jurist med bred erfaring fra journalistikk og kommunikasjon, og har tidligere vært journalist i VG og spaltist i Aftenposten. De siste årene har Tahir vært kommunikasjonsleder for klima og miljø i Norsk olje og gass, og hun har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Forsvarsdepartementet.

Mariann Bjørnelv er kulturprodusent basert i Stavanger og har vært fast spaltist i Klassekampens Musikkmagasin siden 2019. Hun er nyslått daglig leder i Fiskepiren, tidligere festivalsjef for Moldejazz og daglig leder på Folken gjennom flere år, og er i dag eier av Skral Festival. I 2022 stilte Bjørnelv spørsmål ved ulovlige kulturpolitiske bevilgninger i Stavanger, noe som startet en opprivende debatt mellom lokalpolitikere og kulturfeltet om manglende demokratisk prosess i utdelingen av kulturmidler.

Hege Breen Bakken er politisk redaktør i Drammens Tidende, er utdannet sosiolog og har bakgrunn fra lokal- og fagpresse.

//
Kulturytring er Norges største nasjonale arena for kulturpolitikk og arrangeres for andre gang i Drammen i juni 2023. Gjennom tre fulle dager skal kulturfeltet samles for å sette kunst og kultur på dagsorden i valgkampen. Kulturytring ble arrangert i Drammen for første gang i juni 2021. Til tross for pandemi ble det gjennom tre dager avviklet et tett program på seks scener med over 80 programposter som ga nær 4.500 digitale visninger. Over 50 organisasjoner bidro med egne arrangementer. Initiativet tiltrakk nærmere 1000 deltakere totalt. I 2023 vil Kulturytring arrangeres 19. til 21. juni, også denne gang i samarbeid med Drammen kommune og Viken fylkeskommune.

Podcasten er støttet av Fritt Ord.

Detaljer

Dato:
19. januar, 2023
Tid
13:00 - 14:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/528618022568149

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.