Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KUNSTGEIST= En diskusjon om NFT som et kunstnerisk paradigmeskifte

22. september, 2022 @ 18:00 - 20:00

Non-fungible tokens, også kjent som NFT eller digital kunst, er et marked som har eksplodert det siste året. I dette foredraget og samtalen ønsker vi å introdusere en rekke begreper som brukes rundt NFT, oppsummere debatten som har vært og dele noen tanker om mulige fremtidsscenarier. Vi inviterer til et introduksjonsforedraget med kunstner Jan Christensen som etterfølges av en samtale mellom Christensen og kunstner Ivan Galuzin der de deler sine tanker rundt muligheter og problemer med NFT det være seg økonomi, misbruk og svindel, kunstneriske muligheter, økologi og samfunnsansvar.

I sammenheng med blokkjedeteknologiens kobling av kreative bransjer med finans har massemedia skrevet mye om dette fenomenet, med hovedvekt på sensasjonelle finansspekulasjoner eller kryptovalutaenes kollaps. Man har sett noen få kunstnere som har lansert prosjekter som NFT-baserte kunstverk, i tillegg til et stort felt av andre utøvere som har anerkjent teknologiens potensial. Alt fra kunstkritikere til gallerier, museumsinstitusjoner og tradisjonelle samlere virker tilbakeholdne, der de både må forholde seg til nye uttrykk, nye formidlingskanaler og en stor gruppe nye aktører som heller ikke forholder seg til kunstfeltets tradisjonelle rammer.

Teknologien gjør det mulig å formidle kunstneriske uttrykk i nye sammenhenger i tillegg til nytt publikum, nye markeder og andre modeller for honorering og samarbeid. Samtidig bringer det med seg mye omtalte problemstillinger som energiforbruk, ulike tekniske løsninger, juridiske definisjoner som eierskap og avgifter, finansielle aspekter ved kryptovaluta, samt kunstteoretiske utfordringer og en rekke praktiske forskjeller fra kunst med tradisjonelle medium.

Både Ivan Galuzin (født i Murmansk, 1979) og Jan Christensen (født i København, 1977) er kunstnere, med tydelig tilstedeværelse i norsk kunstscene, som er kjent for sine institusjonskritiske tilnærminger, som også inkluderer kuratering og organisasjonsarbeid. De har begge gått i dybden av ulike sider ved blokkjede, NFT og mye av det som nå finnes av uttrykk innen dette feltet.

NFT som fenomen vil bli beskrevet og diskutert av kunstnerne, med Yola Tsolis som moderator, men det skal også være åpent for spørsmål og innspill fra publikum. Foredraget vil inkludere en elementær introduksjon til prinsippene ved blokkjede, men også omhandle den konkrete prosessen som involverer skapelsen av en NFT, formidling og noe om ulike platformer. I tillegg vil Ivan Galuzin spesielt drøfte alternative blokkjeder og energimessige utfordringer.

Detaljer

Dato:
22. september, 2022
Tid
18:00 - 20:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1381894035629397

Sted

Buskerud Kunstsenter
Union Scene, Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.