Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KUNSTGEIST= Foredrag om Natten, demonene og helveteskildringene i norsk kunst av Marthe A Andersen

9. juni, 2022 @ 18:00 - 19:00

Norge har med sin ville natur og vintermørke hatt en særlig plass i verdens fantasi. Fra vikingenes forestillinger om fenrisulver til Olaus Magnus, munken som på 1500- tallet plasserte Satan og nedgangen til helvete i Nord-Norge.

Dette foredraget tar oss med på en tankerekke som strekker seg fra de tidlige dommedag-scenarioene i yngre edda, gjennom reformasjonens helvetesvisjoner, til Per Kroghs monumentale ragnarok fresko og vår egen tids angst knyttet til klima og global oppvarming. Vi møter mytologien rundt det sataniske Nord- Norge og Telemarks mørke mystikk, den kultiverte djevelklubben til Ludvig Ravensberg, de norske natur-demonene til Kittelsen, forfalskningen av demonveggen i Sauherad kirke til Vigelands maniske mausoleum.

I tillegg til å være et opplysende faktabasert foredrag vil publikum oppleve et lydspor og spesiallaget billedfremvisning.

Marthe A Andersen (f.1986) er kunstner og kunstformidler, og dette foredraget er en del av hennes pågående prosjekt Ny Norsk Kunsthistorie. Som billedkunstner jobber hun innenfor video, performance, tekstil og maleri.

Detaljer

Dato:
9. juni, 2022
Tid
18:00 - 19:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/363854585576488

Sted

Buskerud Kunstsenter
Union Scene, Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.