Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KUNSTGEIST= Kongerikene Elgaland-Vargaland – en kunstnersamtale

3. november, 2022 @ 18:00

27.mai 1992 utviklet Carl Michael von Hausswolff og Leif Elggren konseptkunstverket Kongerikene Elgaland-Vargaland. Rikenes territorier består av alle grenseområdene som skiller land, det så kalte ingenmannsland samt alle mentale territorier og digitale områder. En konstitusjon ble dannet sammen med flagg, våpen og en egen nasjonalsang. Elgaland-Vargaland har over 34 ambassader og har utstedt pass til over 1500 medborgere. Ambassader har blitt etablert i Stockholm, Mexico City, London, New York, San Francisco, Osaka, Barcelona, Helsingfors og Oslo for å nevne noen. Prosjektet leker med tanken om nasjonalstaten og ideen om å leve i en bedre verden.

Prosjektet Kongerikene Elgaland-Vargaland leker med tanken om nasjonalstaten og ideen om å leve i en bedre verden enn den vi lever i nå. Alle som ønsker er velkomne til å søke om statsborgerskap i Kongerikene Elgaland-Vargaland og alle avdøde personer får automatisk innvilget statsborgerskap. På et eksistensielt nivå tar prosjektet tak i spørsmål knyttet til ulike undersøkelser av identitet og individet/ samfunnets forhold til verden.

Carl Michael von Hausswolff (f. 1956, Linköping, Sverige) har siden 1970-tallet arbeidet som komponist med båndopptakeren som sitt fremste verktøy, samt som konseptuell kunstner med fokus på performance, lys- og lydinstallasjoner og fotografi. Hans arbeider har vært presentert på Documenta X i Kassel, Veneziabiennalen i 2001 og 2003, Manifesta i Rotterdam og Liverpool, og utstillinger i København, Stockholm, Kaliningrad, Tokyo, London, New York, Philadelphia etc. Hans musikk har blitt spilt på festivaler som Sonar (Barcelona), CTM (Berlin), MUTEK (Montreal) og han gir ut musikken sin på plateselskapene som RasterNoton, Touch, Pomperipossa og iDeal. Han kuraterte nylig andre del av lydinstallasjonen FREQ_OUT kalt freq_wave i samarbeid med Thyssen- Bornemizsa Art Contemporary.

Leif Elggren (f. 1950, Linköping, Sverige) er en svensk kunstner som har vært aktiv siden 1970-tallet. Han er forfatter, billedkunstner, performancekunstner og komponist. Hans komposisjoner, ofte lydspor som følger en installasjon eller performance, utgår fra nøye utvalgte lydkilder, fra stillelydende elektronika til støymusikk. Hans omfattende og produktive kunstnerskap innefatter ofte drømmer og subtile absurditeter, sosiale hierarkier som vendes opp og ned, samt dempete aksjoner og hendelser. Sammen med kunstneren Carl Michael von Hausswolff er han en av gründerne av rikene Elgaland-Vargaland der han og von Hausswolff begge tituleres konge.

Detaljer

Dato:
3. november, 2022
Tid
18:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/306608894983539

Sted

Buskerud Kunstsenter
Union Scene, Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.