Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kunstutstilling under Drammen Sacred: Håndtegnet Shir Yantra-kunst av Samina Berntsen

17. september, 2022 @ 16:00 - 25. september, 2022 @ 20:00

Samina Berntsen er Shri Yantra-kunstner. I september stiller hun ut kunsten sin på Galleri Athene under Drammen Sacred Music Festival.

Åpning av utstillingen holdes lørdag 17.september, og starter kl 16:00. Videre holder utstillingen åpen under hele festivalen, frem til søndag 25. september.


Shri Yantra, symbolet Samina tegner er 15 000 år gammelt og blir av mange ansett som det mest hellige symbolet i India. Mange mener at det er kilden til ren energi og bruker symbolet i sin meditasjon – ofte kalt Mental Yoga.

Tibetanske munker bruker et helt liv på å lære seg å tegne Shri Yantra. Beregningene som er involvert er så komplekse at dagens matematikere ofte er forbløffet over hvordan mennesker for tusenvis av år siden klarte å tegne symbolet, uten moderne hjelpemidler.

Samina Berntsen tegner det geometriske symbolet Shri Yantra for hånd med papir og blyant før hun designer bildene digitalt. Arbeidsprosessen er både en kunstnerisk prestasjon og en meditativ konsentrasjon som krever høy grad av presisjon. Hun mener at kampen for det gode liv går mellom skapelse og opplevelse.

Samina Berntsen ønsker å leve livet på egne premisser og bruker Shri Yantra daglig i sin meditasjon for å gjenskape de valgene som skaper den fremtiden hun ønsker. Med Shri Yantra ønsker Samina å stimulere til at også alle andre lever livet på egne premisser.

Ønsker du å vite mer om Samina kan du gå til www.saminayantra.com

Velkommen til en utstilling som kan gi livet ditt en ny retning…

Utstillingen åpnes lørdag 17. september kl. 16:00 og er åpen hele festivaluka.

Detaljer

Start:
17. september, 2022 @ 16:00
Slutt:
25. september, 2022 @ 20:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/383450240640258

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.