Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kvinnelige spor i musikkhistorien // Adela Maddison

19. november, 2022 @ 17:00 - 18:30

Adela Maddison

I 2022 er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Dette markeres med et skeivt kulturår i hele landet. På Galleri Athene blir det konsert med musikk av Adela Maddison.

Katharine Mary Adela Tindal ble født i London 15. desember 1862.
Som 19-åring giftet hun seg med Frederick Brunning Maddison, en av direktørene i musikkforlaget Metzler & Co. og mer enn 30 år eldre enn henne.
Fra rundt 1894 blir paret kjent med komponisten Gabriel Fauré. Fauré var en venn av familien Adela ble snart, Faurés elev og han syntes hun var en begavet komponist. Hun komponerte en rekke melodier, og satte verkene til diktere som Sully Prudhomme, Coppée, Verlaine og Samain. Faurés biograf Robert Orledge mener at mellom 1898 og ca.1905 var det en romantisk forbindelse med Fauré, som viet sin Nocturne nr. 7, Op. 74, til henne i 1898.

I Paris ble hun også kjent med Delius, Debussy og Ravel. Fra Paris flyttet hun til Berlin, hvor hun fortsatte å produsere konserter, og komponerte en opera, Der Talisman , som ble satt opp i Leipzig i 1910. I Tyskland startet hun et livslangt «vennskap» med Martha Mundt, redaktør for et sosialistisk tidsskrift i Berlin.  De to forlot Tyskland til Frankrike, hvor Mundt fikk arbeid hos Princesse de Polignac, og de dro videre til London da første verdenskrig startet.

Fra begynnelsen av 1920-årene bodde Martha Mundt i Genève, etter å ha sluttet seg til sekretariatet til Den internasjonale arbeidsorganisasjonen og Maddison reiste ofte der for å besøke Mundt.

Detaljer

Dato:
19. november, 2022
Tid
17:00 - 18:30

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.