Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Lady Friend // Drammen Kulturhus

16. februar @ 18:00 - 20:00

Lady Friend ga ut sitt debutalbum «Songs From The Guesthouse» i 2022. Albumet ble hyllet som et av årets beste album av flere musikkjournalister, blant annet i Klassekampen Musikkmagasinet. Flere av låtene fra albumet ble spillelistet på radio, deriblant singelen «Get Down» som lå listet på NRKP13 gjennom høsten 2022 og vinteren 2023.
Nå er Lady Friend i gang med innspilling av sitt andre album, og har akkurat sluppet singelen «Remember Like I Do» som første smakebit.
Siden debutalbumet har Lady Friend blitt en kvintett, bestående av låtskriver Anne Mette Hårdnes (Sweetheart, Label) på vokal og piano, Christer Engen (Turbonegro, Bigbang, Euroboys m.fl.) på trommer og kor, Mats Engen (Euroboys m.fl.) på bass, Magnus Jacobsen (Label) på gitar og kor og Fredrik Eilertsen (Captain Walker) på gitar og kor.
Valgfri billettpris:
På denne konserten har vi valgfri billettpris – velg mellom fire priser fra 75 til 400 kroner!
Vi ønsker at så mange som mulig skal kunne komme til oss på kulturarrangementer, uavhengig av økonomi. På denne konserten kan du derfor velge mellom 4 kategorier billettpris etter hva som passer best for deg.
Dører 18:00 / Konsert 20:00
Sagt om Lady Friend:
Geir Rakvaag, Dagsavisen (terningkast 5)
«Sangene har sterke melodier, og hun synger dem med stor overbevisning. Det kan hende at både hun og gruppa hennes har hørt på noen tidlige Steely Dan-plater for å komme i den rette stemningen før de spilte inn plata, men det svekker ikke oppfatningen av at Lady Friend kommer som et friskt pust inn i norsk pop denne høsten.»
Helge Skog, iTromsø/Feedback (terningkast 5)
«Lekkert spill og fjongt lydbilde skal man ikke kimse av, men det er allikevel låtene som gjør dette albumet til en svært tilfredsstillende lytteopplevelse. Hårdnes har komponert musikk som er uforutsigbar ved første lytt, men fester seg i hjernen ved gjenhør.»
Erik Valebrokk (terningkast 6)
«Det skal sies at hun har veldig god hjelp fra en del uunnværlige støttespillere som får dette til å låte som det gjør, men grunnmaterialet, altså de åtte sangene som ligger til grunn for Songs From The Guesthouse, er så gode at Mete (som hun bare kaller seg) kunne fremført dem helt alene på piano og blitt utropt til den nye Carole King av langt flere enn meg, om det var noen rettferdighet i verden»
Øyvind Rønning:
«Nydelig softrock i Euroboys’ ånd, med fine harmonier og en hovedstemme som er som skapt for sjangeren!»
Tom Skjeklesæther, Klassekampen:
«Årets beste norske album»

Detaljer

Dato:
16. februar
Tid
18:00 - 20:00
Hjemmeside:
https://www.drammenkulturhus.no/arrangement/lady-friend-2

Sted

Drammen Kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside

Arrangør

Drammen Kulturhus
Epost
hei@drammenkulturhus.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.