Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Lars Lillo-Stenberg

28. mai, 2022 @ 18:00

Union Rock i samarbeid med Working Class Hero-festivalen inviterer til solokonsert med Lars Lillo-Stenberg i bakgården på Union Scene!

Lars lærte å spille gitar av storebroren da han var 13 år. Han skrev sanger helt fra denne tiden. I 1984 dannet han gruppa deLillos. Lars lagde tekster og melodier til gruppa, og tekstene fikk fort oppmerksomhet for sin enkle og direkte, men likevel underfundige form. Med låter som «Tøff i pyjamas» og «Min beibi dro avsted» kom både radiosuksess og platesalg og deLillos var snart en av årets sensasjoner i norsk musikk. Også i årene etter dette har deLillos hatt et imponerende fast grep om radiolyttere, platekjøpere og konsertpublikum. De er et av de norske bandene som virkelig har lykkes med å holde på publikums oppmerksomhet gjennom fire tiår.

I 1996 ga Lars Lillo Stenberg ut CDen “Å var jeg en sangfugl”. Repertoaret var for en stor del hentet fra Mads Bergs kjente sangbok, en institusjon i musikkundervisningen i den norske skolen. Han bruker sine egne musikalske referanser når han tolker disse kjente sangene. På den måten gir han inspirasjon til nye måter å uttrykke tekstene og musikken på. Denne plata fikk mye positiv omtale for hvordan han kombinerte respekten for vår sangskatt med personlige og sære tolkninger.

I 2000 ga han ut CD’en “Oslo’ med kjente og kjære Oslo-sanger som fikk stor oppmerksomhet og solgte veldig bra.

I 2006 kom CD’en “Synger Prøysen” ut. Dette er Lars Lillo-Stenbergs personlige hyllest til Alf Prøysen. Hans meste kjente og kjære sanger blir tolket på en ny og personlig måte som får fram alvoret i Alf Prøysens tekster. Skjæråsenprisen fikk Lars på slutten av 2006 og NRK’s Prøysenpris våren 2007.

Lars Lillo-Stenberg har gjennom hele deLillos karrieren også fungert som soloartist. Lars gjør en rekke opptredener hvert år. Sett-listen varierer, men med både Prøysen og gamle norske skolesanger på reportoaret så har Lars sine konserter ofte inkludert de yngre, så vel som de eldre. Likevel er de mer spesielle og nakne fremførelsene av av både kjente og ukjente deLillos sanger det som har gledet publikum aller mest. Lars har jobbet med tolkninger av Edvard Munch sine tekster, gamle Oslo sanger og et eget album med Ole Paus sanger. Men det er aldri helt lett, selv for ham selv, og forutsi hva som dukker opp i løpet av kvelden.

Dørene åpner 18:00. Konsertstart ca 19:00. 18-årsgrense + vergeordning. NB! Konserten kan bli flyttet inn ved dårlig vær.

Praktisk info
Les mer om vår refusjonsgaranti.
Velkommen til vår vakre bakgård! Unummererte sitteplasser med avstandsregler og smittevernstiltak inntakt.

Ved dårlig vær, flyttes konserten inn på Hovedscenen.

Dette er et Union Rock arrangement i samarbeid med Working Class Hero festivalen. Billetter til dette arrangementet gir halv pris på festivalbillett til WCH, så ta vare på billetten din. Alle billetthenvendelser må gjøres pr e-post til wch22@wch.no og en egen link vil bli sendt for billettkjøp.

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.