Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Litterær samtale med Hanne Ørstavik

27. september, 2023 @ 19:00 - 20:00

Hanne Ørstavik er en av vår tids mest markante og særpregete forfattere. 29.09 kan du møte henne i Drammensbiblioteket til samtale med litteraturformidler Pernille Høegh.

I romanene sine fokuserer Ørstavik gjerne på familietematikk og maktrelasjoner samtidig som hun utforsker estetikk, etikk, kropp og språk. Hun skriver frem et kompromissløst alvor og behandler spørsmål om hva som kan være sant og ekte i livet og litteraturen.

Flere har sammenliknet henne med forfattere som Virginia Woolf og Maguerite Duras.

Denne kvelden vil hun fortelle om sin seneste roman “Bli hos meg” (2023)

Forlaget skriver om boken:

“Fortelleren er en norsk forfatter som bor i Milano. Innimellom reiser hun hjem til Norge. Der besøker hun faren, som er blitt en gammel mann på 87. Den italienske kjæresten er mye yngre enn henne og både øm og sterk. Han blir lett rasende, som faren ble, det gjør henne redd. Som en slags speilhistorie forteller romanen også om Judith, som etter at mannen døde, har blitt boende i det grønne huset i Minneapolis. Der møter hun unggutten Matt.”

«Når jeg leser Hanne Ørstaviks nye roman «bli hos meg» slår det meg hvilken modig forfatter hun er … Det er den klarsynte, men også den undrende, utforskende Hanne Ørstavik som bringer vårens kjærlighetsfortelling i havn. Hun er tydeligere og dristigere enn noen gang …» TURID LARSEN, DAGSAVISEN

Detaljer

Dato:
27. september, 2023
Tid
19:00 - 20:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/803950554627961

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.