Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Nicole Rafiki – silence is the loudest sound in the universe

24. august, 2022 - 25. september, 2022

Stillhet som motstand er tema i Nicole Rafikis utstilling silence is the loudest sound in the universe på Buskerud Kunstsenter.

Kan stillhet være en form for ytring? Ved å manipulere og forvrenge forventninger til identitet, sted og adferd åpner utstillingen opp for ulike reaksjoner, og viser kompleksiteten ved å leve i eksil. Med blikket rettet mot identitetspolitiske kjennemerker som geografi, arkitektur og etnisitet inviterer kunstneren tilskuerne til et møte med temaer som krig, fred og forsoning. Verkene er laget under Covid-pandemien og reflekterer kunstnerens erindringer i møte med isolasjon og en verdensomfattende krise.

Nicole Rafiki (f.1989) jobber med fotografi og perlearbeider, skulptur, tekstiler, tekst og minneobjekter. I kunstverkene benytter hun ofte kunstneriske strategier som avverger et vestlig antropologisk blikk. Ved å innlemme symbolikk, fabler og verktøy fra muntlig historie, påberoper hun seg temaer om tvungen migrasjon og krig, rasemessige oppfatninger av svarthet og femininitet, førkolonial arv og makt. Hun bearbeider ofte gjenstander og symboler som er laget for en type bruk og gjør det til sitt.

Kunstnerskapet hennes kan ikke leses som en rekke utstillinger satt i et system, men som et uttrykk for langvarig erindring, helbredelse og kulturell analyse. Hennes arbeidsmetode går ikke ut på å konkludere med to streker under et svar, men heller dele personlige tanker, kroppslige opplevelse og ulike perspektiver. I utstillingen på Buskerud Kunstsenter gjør hun dette gjennom en rekke fotografier, perlearbeider og skulpturer.

Trådene i hennes visuelle historiefortellinger og estetiske uttrykk spenner fra symboler fra hennes forfedres Luba-kultur til popkulturelle referanser som krysser grenser verden over. Som et barn av den kongolesiske diasporaen med lokale forbindelser i forskjellige land i Afrika og Europa, benytter hun seg av før-koloniale former for global sammenkobling og kunnskapsoverføring.

 

Detaljer

Start:
24. august, 2022
Slutt:
25. september, 2022
Hjemmeside:
https://www.kibkunst.no/nicole-rafiki-apner-ny-utstilling-24-august-kl-19/

Sted

Buskerud Kunstsenter
Union Scene, Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.