Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Ole Børud // Drammen

22. april, 2023 @ 20:00

Ole tok seg til finalen i Stjernekamp i 2018 og dro deretter ut på en omfattende turnè gjennom 2019 hvor det ble rullet høye terningkast både i inn- og utland. Nå er han klar for å turnere og fremføre låter fra sitt femte album – Soul Letters.

Dørene åpner 20:00. Konserstart ca. 21:00. 18-årsgrense + vergeordning.

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs westcoastpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk. Kanskje er det fordi ironi er et fullstendig fremmed begrep om man skal beskrive musikken til Ole Børud. Og gudskjelov for det!

Albumet «Stepping Up» som kom i 2014 tar opp tråden der «Keep Movin» (2011) slapp. Låter som tittelkuttet eller «Driving» er skolebokeksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. I kjølvannet av Stjernekamp kom albumet “Outside The Limit”(2019) som ivaretar arven, men dreies noen hakk mot pop.

Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som andre- generasjonsmedlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben.

I februar 2022 er han klar sitt femte soloalbum “Soul Letters” hvor han har gjort en etterlengtet musikalsk dreining mot old school soul – med sterke innslag av rhythm and blues.

Soul Letters er et album som både puster og har mer hvilepuls samtidig som den byr på Ole’s evne til å lage musikk skreddersydd til fest. Vokalen får mer plass I det nye lydbildet og han briljerer så det formelig gnistrer. Gitarspillet har et markant røffere preg enn tidligere med tydelig hint i retning av blues-estetikken. Albumet favner musikalsk bredere, det er mer catchy og allsangvennlige refrenger.

Tekstuniverset ligger nærmere sjelen, med personlige betraktninger av både livets utfordringer, menneskehetens håndtering av makt og møte med seg selv i døra.

Ole er en kjærlighetens apostel. Han synger om at verden trenger kjærlighet, den dype kjærligheten som kan endre kurs i menneskers liv.

Livebandet til Ole Børud er drivende godt, bestående av noen av de beste soulmusikerne landet har fostret.
Trommer: Ruben Dalen
Bass: Lars-Erik Dahle
Gitar: Markus Lillehaug Johnsen
Tangenter: Frode Mangen

Detaljer

Dato:
22. april, 2023
Tid
20:00
Hjemmeside:
https://www.drammenscener.no/union/program/20013-ole-borud/

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.